Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση Γιάννη Στέφου με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης και με τους Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης

Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016, ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος πραγματοποίησε συνάντηση με την Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου κα Φωτεινού, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων κ. Τζίμα και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων κ. Ράπτη, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
Τόσο η κα Φωτεινού, όσο και οι διευθυντές εκπαίδευσης διαβεβαίωσαν τον Γιάννη Στέφο ότι στα σχολεία των Ιωαννίνων αλλά και συνολικά στην Περιφέρεια Ηπείρου τα κενά σε διδακτικό προσωπικό είναι ελάχιστα και θα καλυφθούν άμεσα, οι διαδικασίες τοποθέτησης των εκπαιδευτικών στα σχολεία τους από τα υπηρεσιακά συμβούλια ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ προχωρούν κανονικά και πως υπάρχουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, χωρίς κενά στα σχολεία και με τα βιβλία να περιμένουν τους μαθητές.

Παρ’ όλη την πολεμική που δέχτηκε η κυβέρνηση με το τελευταίο σ/ν για την ελληνόγλωσση παιδεία στο εξωτερικό και τις ρυθμίσεις για την ιδιωτική εκπαίδευση, κοινή πεποίθηση είναι πλέον ότι τελικός και μεγάλος στόχος είναι η ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου για όλους, με σεβασμό στον εκπαιδευτικό, τον μαθητή και τον γονιό που χτίζουν το καλό σχολείο και αγωνιούν γι’ αυτό.