Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Δυναμική παρουσία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και των Ελλήνων Καρδιολόγων στο Ευρωπαϊκό Καρδιολογικό Συνέδριο

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Δυναμική παρουσία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και των Ελλήνων Καρδιολόγων
Με τη δυναμική παρουσία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και Ελλήνων επιστημόνων ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Καρδιολογικό Συνέδριο στη Ρώμη, στο διάστημα 27-31 Αυγούστου.
Ήταν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ευρωπαϊκό συνέδριο, κατά το οποίο η Ελληνική Καρδιολογική Κοινότητα είχε πολυπληθή συμμετοχή σε επίπεδο παρουσιάσεων, ομιλιών και προεδριών, αναδεικνύοντας το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των Ελλήνων Καρδιολόγων.
Ταυτόχρονα σε επίπεδο επιστημονικών συνεργασιών, συνεχίστηκε η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει το προηγούμενο διάστημα για διεύρυνση των διεθνών σχέσεων της ΕΚΕ με μεγάλες καρδιολογικές εταιρείες του εξωτερικού, όπως τη Ρωσική και την Κινεζική, και με ενδυνάμωση της συνεργασίας μαζί τους  για εκπαίδευση των νέων καρδιολόγων.
Ο  Πρόεδρος κ. Στέφανος Φούσας και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας είχαν αλλεπάλληλες προγραμματισμένες συναντήσεις με τους Προέδρους της Αμερικανικής, της Ρωσικής, της Κινεζικής, της Γερμανικής, της Ιταλικής Καρδιολογικής Εταιρείας, καθώς και με τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Jeroen Bax, τον οποίο ενημέρωσαν συνοπτικά για τις πολύπλευρες προσπάθειες της ΕΚΕ σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.
Σημαντική στιγμή για την ελληνική συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Καρδιολογικό Συνέδριο της Ρώμης ήταν η οργάνωση ελληνικού forum με ομιλητές Έλληνες καταξιωμένους επιστήμονες.
Τέλος στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου με τους Έλληνες Καρδιολόγους που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο διεθνές επιστημονικό γεγονός.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, για το Ευρωπαϊκό Καρδιολογικό Συνέδριο και για άλλα επιστημονικά πεδία που απασχολούν τους Έλληνες Καρδιολόγους.

Ο πρόεδρος της ΕΚΕ, κ. Στέφανος Φούσας, σε σύντομη ομιλία του περιέγραψε στους παρευρισκόμενους τις πολύπλευρες προσπάθειες της ΕΚΕ όλο το προηγούμενο διάστημα σε μια σειρά από τομείς σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο, τόσο για την επιμόρφωση ειδικών και ειδικευομένων όσο και για άλλα πεδία επιστημονικού ενδιαφέροντος όπως επίσης και για τις δράσεις της ΕΚΕ προς όφελος της Ελληνικής Κοινωνίας.