Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων: Επιστολή για την κατάργηση των τμημάτων συνοριακής φύλαξης Κεφαλόβρυσου και Πυρσόγιαννης

Με επιστολή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται στην κατάργηση των τμημάτων συνοριακής φύλαξης Κεφαλόβρυσου και Πυρσόγιαννης, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης.
Η επιστολή αναφέρει αναλυτικά:
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ στέκεται στο πλευρό των παραμεθόριων Δήμων Πωγωνίου και Κόνιτσας ζητώντας την αναθεώρηση της απόφασης κατάργησης των τμημάτων, συνοριακής φύλαξης Κεφαλόβρυσου και Πυρσόγιαννης.
Ο σχεδιασμός για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. θα έπρεπε να περιέχει χαρακτηριστικά καίρια για κάθε περιοχή, όπως τα ηλικιακά και γεωγραφικά κριτήρια των ΟΤΑ.
Η συγκεκριμένη απόφαση θα οδηγήσει στην ερήμωση μίας περιοχής , οι κάτοικοι της οποίας επιμένουν να μένουν στην ιδιαίτερή τους πατρίδα παρά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα.
Το παραμεθόρια Πωγώνι και Κόνιτσα έχουν πληρώσει με αίμα την ελλιπή φύλαξη των συνόρων και τη μείωση των δυνάμεων ασφαλείας. Οι ηλικιωμένοι στην πλειοψηφία τους κάτοικοι ζουν καθημερινά με το φόβο τόσο για την ίδια τους τη ζωή όσο και για την περιουσία τους.
Σε αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε σεβασμό.
Η απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με όσα έχετε δεσμευτεί για εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας. Ζητούμε την αλλαγή της απόφασης και τη συνολικότερη ενίσχυση της συνοριακής φύλαξης και των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή και τον επανασχεδιασμό της αναδιάρθρωσης με βάση τις προτάσεις των φορέων.