Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Επιστολή του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι" Δημήτρη Ντότη, στον Δήμαρχο κ. Κ. Καψάλη

Ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι" Δημήτρης Ντότης, απέστειλε σήμερα στον Δήμαρχο κ. Κ. Καψάλη την παρακάτω επιστολή:
Προς: Τον  Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κων/νο Καψάλη
Ενταύθα
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Δια της παρούσης ζητώ να με πληροφορήσετε εγγράφως για τα κάτωθι ζητήματα:
1ον)  Εδώ και πολύ καιρό έχουμε διαπιστώσει ότι στελέχη της δημοτικής αρχής (μεταξύ αυτών και εσείς), χρησιμοποιούν  για τις μετακινήσεις τους  και όχι  για υπηρεσιακές ανάγκες, αυτοκίνητα των κοινωνικών δομών του Δήμου, εις βάρος της ορθής  κάλυψης  των υποχρεώσεων προς τους ωφελούμενους  προγραμμάτων.
Ερωτώ, εάν οι εν λόγω  μετακινήσεις γίνονται κατόπιν ειδικής γραπτής εντολής και ποιού;
Σας παρακαλώ δε να μου κοινοποιήσετε εάν υπάρχουν οι σχετικές γραπτές εντολές κινήσεως, που αναφέρεται ο οδηγός, οι τυχόν επιβάτες και η αιτία της μετακινήσεως.
2ον) Να μου γνωρίσετε  τον αριθμό ειδικών συνεργατών σας, ποια τα καθήκοντά τους και ποια η αμοιβή τους.
3ον) Αν πρόκειται ο Δήμος, προς εξυπηρέτηση των δημοτών και κατοίκων του, να προβεί στην παροχή δυνατότητας εξοφλήσεως των λογαριασμών υδρεύσεως μέσω τραπεζών, πιστωτικών και χρεωστικών καρτών και ταχυδρομείου, όπως κάνει σχεδόν το σύνολο των Δήμων της Χώρας.
4ον) Σας παρακαλώ να μου γνωρίσετε εάν έχει οριστεί εκ μέρους σας, αρμόδιος υπάλληλος παρακολούθησης της αλληλογραφίας με τους πολίτες και ιδιαίτερα  για την απάντηση αιτημάτων εντός της νομίμου προθεσμίας, διότι πολλοί είναι οι συνδημότες μας που μου διαμαρτυρήθηκαν ότι ουδέποτε έλαβαν απάντηση σε γραπτές αιτήσεις του, παρότι πέρασε κατά πολύ η σχετική προθεσμία και παρότι είναι υποχρεωμένος ο Δήμος να το πράξει.
Επιφυλάσσομαι να επανέλθω σύντομα με νέα ερωτήματα.
Σας ευχαριστώ εκ των  προτέρων για την απάντησή σας.