Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ: Συνάντηση Δημήτρη Ντότη με αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα  ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι" Δημήτρης Ντότης, με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσα και τους βουλευτες Ιωαννίνων του Σύριζα κυρία Τζούφη και κυρίους Καραγιάννη, Μαντά και Στέφο.
Ο Δημήτρης Ντότης μετέφερε στους παρευρισκόμενους  την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Δολιανά, τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων καθώς και τις ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής.
Κύριο μέλημά του ήταν να τονίσει στον Υπουργό και τους βουλευτές ότι το κέντρο φιλοξενίας δεν δύναται να φιλοξενήσει περισσότερους πρόσφυγες αφού δεν πλήρη τις κατάλληλες προϋποθέσεις και να τους εφιστήσει την προσοχή σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια τόσο των Συρίων προσφύγων όσο και των κατοίκων των Δολιανών καθώς και στην ενημέρωση τους για υγειονομικά θέματα.
Ο Υπουργός κύριος Βίτσας από την πλευρά του άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή όσα ειπώθηκαν από τον Δημήτρη Ντότη και τον διαβεβαίωσε ότι ο αριθμός των προσφύγων δεν θα αυξηθεί και θα παραμείνει ως έχει.
Εκτός αυτού υποσχέθηκε ότι αντιπρόσωποι του στρατού, της αστυνομίας και ιατρικό προσωπικό θα επισκεφτεί τα χωριά της περιοχής για ενημέρωση των συνδημοτών μας, ενώ δήλωσε ότι θα προσπαθήσει και ο ίδιος να παρευρεθεί στο κέντρο φιλοξενίας.
Εκτός από το θέμα του κέντρου φιλοξενίας τέθηκε προς συζήτηση με τους βουλευτές το ζήτημα της εντοπιότητας που δεν αποτέλεσε κριτήριο στις πρόσφατες προσλήψεις στα κέντρα φιλοξενίας παρόλο που είχε προηγηθεί γραπτή διαμαρτυρία απ΄ την μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Πωγωνίου με την έκδοση της προκήρυξης.
Οι βουλευτές έφεραν το θέμα στον Αν. Υπουργό Εσωτερικών κύριο Μουζάλα, ωστόσο δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Ο Δημήτρης Ντότης σε κατ΄  ιδίαν συνάντηση με τους βουλευτές που ακολούθησε μετά, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του, τους ενδοιασμούς του και τους προβληματισμούς του για την κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών καθώς και την ένταξη των μικροεπαγγελματιών των χωριών στον Ο.Α.Ε.Ε., τονίζοντας τις καταστροφικές συνέπειες στα χωριά της περιοχής μας, γεγονός που οι βουλευτές και ο Υπουργός γνωρίζουν πολύ καλά αλλά και την ανησυχία του για τις δραματικές εξελίξεις που έχει λάβει το θέμα των αγριόχοιρων που ταλαιπωρεί πολλά από τα χωριά του Δήμου μας με τους συνδημότες μας να έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα και καταστροφές στις καλλιέργειες τους.
Τέλος ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης ευχαρίστησε προσωπικά τους βουλευτές του νομού μας, οι οποίοι παρενέβησαν και τα νηπιαγωγεία του Δήμου μας δεν θα συγχωνευτούν και θα λειτουργήσουν όλα κανονικά τη νέα περίοδο.
Έπεται συνέχεια και με άλλες συναντήσεις για θέματα που απασχολούν την περιοχή μας.