Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ: Πυρκαγιά στην Λάβδανη, ανύπαρκτη η πολιτική προστασία του Δήμου Πωγωνίου

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΒΔΑΝΗ ΠΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΗΚΕ ΑΜΕΣΑ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΑΜΕΣΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΤΟΤΗ

Φωτιά ξέσπασε το προηγούμενο Σάββατο, τις μεσημβρινές ώρες σε περιοχή της Τ.Κ. Λάβδανης, η οποία ευτυχώς με την έγκαιρη παρέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος  κατασβέστηκε χωρίς να υπάρξουν απώλειες. Στην περιοχή βρέθηκε άμεσα και ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι" Δημήτρης Ντότης, που συμπαραστάθηκε στους κατοίκους και από κοινού εξέφρασαν τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά τους  στα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος για την άμεση και αποτελεσματική παρέμβασή τους.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στους κατοίκους η απουσία της πολιτικής προστασίας του Δήμου, ενώ θα  πρέπει να επισημανθεί η παντελής απουσία εργασιών πυροπροστασίας και καθαρισμού των ακρών των δρόμων από τα ξερά χόρτα, ενώ καθημερινά αυξάνεται η επικινδυνότητα για την πρόκληση πυρκαγιάς και οι κάτοικοι των χωριών μας θα ξαναζήσουν  καλοκαιρινές μέρες αγωνίας και φόβου για τυχόν πρόκληση φωτιάς. 
Αλήθεια, γιατί το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου, βρίσκεται μόνιμα σταθμευμένο  στην Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου; 
Μήπως είναι ιδιωτικής χρήσης του αντιδημάρχου κ. Γκέκα;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΕΡΓΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ;
Τον Μάιο του 2015,  με χρηματική εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών, κατατέθηκε στα ταμεία του Δήμου Πωγωνίου, ένα αρκετά μεγάλο ποσό που αφορούσε την επιχορήγηση για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας. Σύμφωνα με την Οικονομική Υπηρεσία, προτάθηκε η ισόποση κατανομή σε  αντίστοιχες δράσεις, που όμως για να εκτελεστούν θα πρέπει ο Δήμος να αναθέσει τις εργασίες που προβλέπονται σε τρίτους, αφού ο ίδιος δεν πληρεί τις προϋποθέσεις.

Ένας και πλέον χρόνος πέρασε από τότε και θα πρέπει η δημοτική αρχή να δώσει εξηγήσεις γιατί δεν προχώρησε στην υλοποίηση των δράσεων αυτών, με αποτέλεσμα ιδιαίτερα φέτος η κατάσταση να είναι περισσότερο κακή από ποτέ άλλοτε στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων.