Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016

Ανοίγουν 2.500 θέσεις εργασίας στα hotspots καταγραφής των προσφύγων

Στους Δήμους Πωγωνίου, Ιωαννίνων, Ζήρου και Κόνιτσας

Στην προκήρυξη 2.500 θέσεων σε 15 ειδικότητες απ όλες τις εκπαιδευτικές κατηγορίες προχωρά το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που θα αφορά ανέργους που επιθυμούν να εργαστούν στα hotspots καταγραφής των προσφύγων.
Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μέσω του ΟΑΕΔ θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ όσοι υποψήφιοι αλλάξουν τόπο διαμονής, προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα μετεγκατάστασης, ύψους 200 ευρώ.
Tο νέο προσωπικό θα εργαστεί με οκτάμηνες συμβάσεις σε δομές υποστήριξης προσφύγων των δήμων: Περάματος, Αθηναίων, Χαιδαρίου, Ωρωπού, Λαυρίου, Δέλτα (Θεσ/νικη), Κιλκίς, Παιονίας, Γιαννιτσών, Κατερίνης, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Οινουσσών, Λέρου, Κω, Χαλκίδας, Λαμίας, Λάρισας, Δράμας, Πωγωνίου, Ιωαννίνων, Ζήρου και Κόνιτσας.
Οι προκηρυσσόμενες θέσεις κατανέμονται στις εξής ειδικότητες:

- ΠΕ/ΤΕ Διοικητικού, Διοικητικού-Οικονομικού, Διοικητικού-Λογιστικού, Διοικητικών Γραμματέων: 129 θέσεις
- ΔΕ Διοικητικού, Διοικητικού-Οικονομικού, Διοικητικού-Λογιστικού, Διοικητικών Γραμματέων: 145 θέσεις
- ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών: μία θέση
- ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών: μία θέση
- ΔΕ Οικοδόμων: 12 θέσεις
- ΔΕ Οδηγών: 76 θέσεις
- ΔΕ Γενικών Καθηκόντων: 891 θέσεις
- ΠΕ Ψυχολόγων: 100 θέσεις
- ΠΕ/ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών: 109 θέσεις
- ΤΕ/ΔΕ Νοσηλευτών: 138 θέσεις
- ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ Δασκάλων, Νηπιαγωγών και Βρεφονηπιοκόμων: 137 θέσεις
- ΔΕ Ηλεκτρολόγων: 80 θέσεις
- ΔΕ Υδραυλικών: 65 θέσεις
- ΔΕ Βοηθητικού Φυλακτικού προσωπικού: 57 θέσεις
- ΥΕ Βοηθητικού Προσωπικού καθαριότητας: 559 θέσεις.
Που κυμαίνονται οι μισθοί
Οι καθαρές μηνιαίες απολαβές των εργαζόμενων στο πρόγραμμα, ηλικίας έως 25 ετών ανέρχονται στα 431,75 ευρώ, ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ.
Για εργασίες στις οποίες από τη φύση τους απαιτείται νυχτερινή εργασία, οι αποδοχές θα ανέρχονται στα 539,75 ευρώ για τους εργαζόμενους μέχρι 25 ετών και στα 619 ευρώ για τους εργαζόμενους άνω των 25 ετών, καθώς ειδικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπεται η καταβολή νυχτερινής αμοιβής.

Τη δαπάνη για το συγκεκριμένο επίδομα, θα αναλάβει ο ΟΑΕΔ, ενώ το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και σε δεύτερη φάση η οποία θα περιλαμβάνει την πρόσληψη για 8 μήνες άλλων 2.500 ανέργων.