Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Πρέβεζα: 2ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο 2016, από 22 έως 23 Απριλίου

Η Πρέβεζα θα φιλοξενήσει το 2ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο διάστημα 22-23 Απριλίου 2016. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πρεβέζης, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πρέβεζας.
Ανάμεσα στους στόχους του Συνεδρίου είναι η ενημέρωση των Καρδιολόγων και Ιατρών άλλων ειδικοτήτων που ασχολούνται με τη θεραπευτική αντιμετώπιση των καρδιοαγγειακών νοσημάτων και η ανάδειξη των  νεότερων εξελίξεων στο πεδίο της Καρδιολογίας.
Στο 2ο Περιφερειακό καρδιολογικό Συνέδριο θα αναπτυχτούν, από εγνωσμένου κύρους Έλληνες  Καρδιολόγους, μέσα από διαλέξεις και στρογγυλά τραπέζια, θέματα από όλο το φάσμα των καρδιοαγγειακών νοσημάτων, ενώ θα γίνει παρουσίαση ενδιαφερόντων περιστατικών από Ιατρούς νοσοκομείων της Ηπείρου, της Αιτωλοακαρνανίας και των Ιονίων Νήσων.
Παράλληλα με το επιστημονικό μέρος του συνεδρίου (Σάββατο 23 Απριλίου, ξενοδοχείο Margarona Royal Hotel), η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και ο Δήμος Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο πραγματοποιούν ενημερωτικές ομιλίες και δράσεις πρόληψης υγείας για τους πολίτες.
Συγκεκριμένα την Παρασκευή 22 Απριλίου (ώρες 14.00-18.00μ.μ.) στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου (ΟΑΣΗ), δημοτικοί υπάλληλοι, μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας και πολίτες της Πρέβεζας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν Σεμινάριο στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (δηλώσεις συμμετοχής: Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Κωτσούλας, τηλ. επικοινωνίας: 26820 89214, ώρες 8.30-14.30μ.μ. και απογευματινές ώρες, κ. Συγκούνας, τηλ. επικοινωνίας: 26823 00476, ώρες 18.00-21.00μ.μ.

Μετά το Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και στον ίδιο χώρο (ώρες 18.00-20.00μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των πολιτών από Ιατρούς, με σύντομες και εύληπτες ομιλίες, για τους Παράγοντες Κινδύνου Καρδιαγγειακών Παθήσεων (Κάπνισμα, Υπερλιπιδαιμία, Υπέρταση, Μεταβολικό Σύνδρομο), ενώ ο πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Στέφανος Φούσας θα πραγματοποιήσει διάλεξη με θέμα «Πώς θα αποφύγουμε το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου».