Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Δήμος Πωγωνίου: Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του Διακρατικού Συνεδρίου του έργου CraftIn στον Παρακάλαμο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του Διακρατικού Συνεδρίου του έργου CraftIn την Τετάρτη 24/2/2016 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΚΔΑΠ Άνω Καλαμά στον Παρακάλαμο. Ο Δήμος Πωγωνίου ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες, τους εταίρους ομιλητές της 1ης συνεδρίας - τον κ. Γ. Γαλανό (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Αυτοδιοίκησης), την κα. MirelaKoci (AULEDA) και τον κ. AndiPappa (Δήμος Δρόπολης), και ιδιαίτερα τους προσκεκλημένους ομιλητές της 2ης συνεδρίας, την Δρ. Μαρία Τσούπη για μία καταπληκτική διάλεξη με τίτλο "Χειροτέχνες Λιθοξόοι: Τεχνική και Τέχνη", την κα Αγνή Δρίμτζια που παρουσίασε για πρώτη φορά το Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς που βρίσκεται υπό αποπεράτωση στο Κάστρο των Ιωαννίνων, και την κα. Ελένη Παγκρατίου που παρουσίασε το θεσμικό πλαίσιο για τη χειροτεχνία στην Ελλάδα.

Η 2η μέρα του Συνεδρίου (25/2/2016) περιλάμβανε την επίσκεψη των συμμετεχόντων σε φορείς / εργαστήρια / μουσεία που σχετίζονται με την χειροτεχνία και τα χειροτεχνικά προϊόντα. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον υπεύθυνο του ΚΕΠΑΒΙ κ. Κυριαζή για την φιλοξενία στον εκθεσιακό χώρο, τον κ. Φαίδωνα Ηλία και τον κ. Παύλο Κούργια για την επίδειξη της τέχνης τους, την κα Σοφία Στάρα από το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου και τον κ. Μιχάλη Οικονομίδη για την καταπληκτική του ξενάγηση στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο του Ελαφότοπου Ζαγορίου.
Το έργο «CraftsinAction» αποσκοπεί στο να προάγει την επιχειρηματικότητα στο χώρο της χειροτεχνίας και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας "Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013".

Ενημερωθείτε για τα επικείμενα εκπαιδευτικά εργαστήρια του έργου από τη σελίδα του έργου στο Facebook (CraftsinAction). Περισσότερες πληροφορίες για το έργο είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.craftin.eu