Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Βασιλικό Πωγωνίου: Άγνωστοι λήστεψαν και τρομοκράτησαν ζευγάρι ηλικιωμένων

Τρεις άγνωστοι εισέβαλαν χθες σε σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού στο Βασιλικό Πωγωνίου και σήκωσαν ό,τι βρήκαν τρομοκρατώντας τους.
Όπως καταγγέλθηκε, οι τρεις δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, διέρρηξαν το σπίτι που διαμένουν οι δύο ηλικιωμένοι, 84 και 78 ετών, λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα αλλά έγιναν αντιληπτοί και με την απειλή μαχαιριού και σωματικής βίας αφαίρεσαν χρυσό κόσμημα της κυρίας, χρήματα και δύο κινητά τηλέφωνα.
Αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών δραστών ενώ, την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου. 
*****
Πριν από ένα μήνα, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε αφιέρωμα στα ακριτικά χωριά και στα σπίτια που έχουν μετατρέψει σε φυλακές οι κάτοικοι τους, προκειμένου να προφυλαχθούν από τις εισβολές των Αλβανών κακοποιών. «Είμαστε αθώα θύματα. Τα σύνορα μας είναι ξέφραγο αμπέλι. Ζητάμε προστασία», λένε με αγανάκτηση η κάτοικοι. Το Βασιλικό έχει περίπου 100 μόνιμους κατοίκους που από τα ξημερώματα βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.

Ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για τις καταστάσεις που βιώνουν στα ακριτικά χωριά της περιοχής και κάνει έκκληση για προστασία. «Μιλάμε και κανένας δεν ακούει. Βρισκόμαστε σε απόγνωση. Δεν είμαστε γραφικοί. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Υποσχέσεις μας έχουν δώσει οι αρμόδιοι, που δεν έχουν υλοποιηθεί. Δεν πάει άλλο. Το πρωτεύον θέμα στο Πωγώνι, είναι η ασφάλεια των κατοίκων και όχι η οικονομική κρίση. Πρόβλημα. Να γυρίσουν πίσω οι συνοριοφύλακες, γιατί η δύναμη έχει μειωθεί κατά 70%. Εξάλλου για την προστασία των συνόρων δημιουργήθηκε το σώμα. Να ανοίξουν τα στρατιωτικά φυλάκια και πάλι στην μεθόριο. Πιστεύουμε αυτό θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους Αλβανούς» τόνισε ο ίδιος.