Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Συνάντηση που πραγματοποίησαν οι Βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος και Μερόπη Τζούφη με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συνδικάτου Εργαζομένων Μεταφορών Περιφέρειας Ηπείρου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Γ. Στέφου και Μ. Τζούφη με Συνδικάτο Εργαζομένων Μεταφορών Περιφέρειας Ηπείρου
Συνάντηση με το Δ.Σ. του Συνδικάτου Εργαζομένων Μεταφορών Περιφέρειας Ηπείρου πραγματοποίησαν οι Βουλευτές του νομού Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Στέφος και Μερόπη Τζούφη.
Στη συνάντηση αυτή τα μέλη του συνδικάτου έθεσαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο σε σχέση με τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας, η οποία εκμεταλλεύεται το ακραία νεοφιλελεύθερο θεσμικό πλαίσιο που έχουν δημιουργήσει τα προηγούμενα χρόνια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εις βάρος των εργαζομένων και στο οποίο περιμένουν να γίνουν όσο το δυνατό συντομότερα σοβαρές παρεμβάσεις από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν στους βουλευτές ότι μετά το Π.Δ. 94/2014, το οποίο επέτρεπε τις αυθαίρετες απολύσεις των οδηγών στα ΚΤΕΛ, η εργοδοσία έχει προβεί σε πάνω 600 απολύσεις και ζήτησαν την παρέμβασή τους, ώστε να προωθηθεί όσο τάχιστα η κατάργηση του εξόφθαλμα φιλοεργοδοτικού Προεδρικού Διατάγματος.
Επίσης κατήγγειλαν ότι οι διοικήσεις των ΚΤΕΛ είναι ο μοναδικός εργοδοτικός φορέας, ο οποίος έχει καταφέρει τα πειθαρχικά πρόστιμα που επιβάλλει στους υπαλλήλους του να μη κατατίθενται στον ΟΑΕΔ ή στον ΟΕΚ, αλλά στο ταμείο των ΚΤΕΛ, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια βιομηχανία επιβολής προστίμων, με ξεκάθαρο σκοπό την αύξηση των κερδών των μετόχων των ΚΤΕΛ.


Οι εργαζόμενοι, τέλος, αναφέρθηκαν και σε μια απαράδεκτη πρακτική των διοικήσεων των ΚΤΕΛ να προχωρούν το τελευταίο διάστημα σε κατάργηση ή αλλαγή κάποιων δρομολογίων χωρίς την απαιτούμενη έγκριση των αρμόδιων αρχών, με πιθανό στόχο τη δημιουργία κλίματος αντίδρασης και αγανάκτησης στις τοπικές κοινωνίες.
Από τη μεριά τους οι βουλεύτες του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Στέφος και Μερόπη Τζούφη, αφού αναφέρθηκαν στη γενικότερη πολιτική κατάσταση και στις αντιδράσεις που προκαλεί η πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στους ευνοημένους των προηγουμένων δεκαετιών, τμήμα των οποίων αποτελούν και οι μέτοχοι των ΚΤΕΛ, δεσμεύτηκαν για τη στήριξη και την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων τους τόσο στα αρμόδια Υπουργεία όσο και στη Βουλή.

Από τα πολιτικά γραφεία

της Μερόπης Τζούφη και του Γιάννη Στέφου