Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 2-0

Με γκολ του Λίλα και Ακόστα ο ΠΑΣ πήρε το τρίποντο από τον Παναιτωλικό με 2-0.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, έχοντας την κατοχή της μπάλας και δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες, ειδικά στο πρώτο διάστημα του αγώνα, με τον Ίλιτς κύριο εκφραστή των προσπαθειών του.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μην πραγματοποιούν αλλαγές και τους Τσουκαλά (47') και Βασιλούδη (48') αντίστοιχα να δοκιμάζουν τα πόδια τους από μακριά χωρίς επιτυχία.
Ο αγώνας ανέκτησε το ενδιαφέρον του όμως στο δίλεπτο 67΄-68΄, με τον ΠΑΣ να χάνει τρεις μεγάλες ευκαιρίες!
Στο 67' ο Ακόστα μετά από γέμισμα έδωσε κεφαλιά - πάσα στον Μανιά που μόνος του προ του Κυριακίδη προσπάθησε να τον νικήσει με σκαστή κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού έδιωξε σε κόρνερ!
Στη συνέχεια ο Ίλιτς έκανε δυνατό δεξί σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Κυριακίδης απόκρουσε με άλλη μία εκτίναξη, ενώ από το κόρνερ που ακολούθησε, η μπάλα έφτασε στον Τζημόπουλο, ο οποίος από το ένα μέτρο και ολομόναχος έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια!
Στο 73΄, όταν ο Ίλιτς εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Λίλα βρέθηκε αφύλακτος στην περιοχή και με φαλτσαριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα του Κυριακίδη κάνοντας το 1-0.
Στο 77'  ο Κυριακίδης έδειξε για άλλη μία φορά τα αντανακλαστικά του, όταν ο Ίλιτς εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Μανιάς βρέθηκε αφύλακτος στη μικρή περιοχή και έκανε καρφωτή κεφαλιά, με τον Κυριακίδη να αποκρούει εκπληκτικά ενστικτωδώς, με τους αντιπάλους του να του δίνουν το χέρι συγχαίροντάς τον!
Στις καθυστερήσεις ο Ηλιάδης βγήκε στην κόντρα από δεξιά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στο δεύτερο δοκάρι για τον Ακόστα, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το τελικό 2-0.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Περιστερίδης, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Στρούνα, Λίλα, Ακόστα, Τσουκαλάς, Ναδάλες (90+3' Καρανίκας), Μανιάς (82' Γιάκος),  Ίλιτς (90' Ηλιάδης).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Κέβιν (87' Κλέσιο),  Πάουλο (80' Χαντάκιας), Βασιλούδης (80' Φερέιρα), Κάπελ, Μουνιός, Ουάρντα, Μαρκόβσκι.