Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Τοποθέτηση απινιδωτών σε Αρσάκεια Σχολεία και Χρυσοβίτσα

Με την τοποθέτηση δύο ακόμη αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών, συνεχίστηκε η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου.
Την Πέμπτη 3 Μαρτίου έγινε η τοποθέτηση στα Αρσάκεια Σχολεία και την Κυριακή 6 Μαρτίου στην Τοπική Κοινότητα Χρυσοβίτσας.
Ο εξωτερικός αυτόματος απινιδωτής που εγκαταστάθηκε στα Αρσάκεια Σχολεία είναι δωρεά της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και θα καλύψει τυχόν ανάγκες και στις γειτονικές τοπικές κοινότητες Λογγάδων και Βασιλικής.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κ. Οδυσσέας Πότσης, η Διεύθυνση των Αρσάκειων, του Δημοτικού και του Γυμνασίου Λογγάδων, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των Εθελοντών Σαμαρειτών.
Την Κυριακή σε μια λιτή εκδήλωση έγινε η τοποθέτηση του απινιδωτή στην Τοπική Κοινότητα Χρυσοβίτσας, ο οποίος προσφέρθηκε από το Σύλλογο Καταστημάτων Αγροεφοδίων Νομού Ιωαννίνων.
Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης, ο οποίος εξήρε τη μεγάλη ανταπόκριση του επιχειρηματικού κόσμου στην πρωτοβουλία που ανέλαβε η Περιφέρεια, δείγμα της κοινωνικής αλληλεγγύης που είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη στην Ήπειρο, όπως έχει αποδειχθεί και από άλλες δράσεις που έχουν αναληφθεί στο παρελθόν. 


Πρόσθεσε δε ότι η πρωτοβουλία συνεχίζεται και σταδιακά επεκτείνεται και σε άλλες περιφερειακές ενότητες, λαμβάνοντας πάντα υπόψη και τις υποδείξεις και επιθυμίες των δωρητών.

Τον απινιδωτή παρέδωσαν εκ μέρους του Συλλόγου Καταστημάτων Αγροεφοδίων ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ.κ. Μ. Δεβέκος- Μ. Παπαγεωργίου αντίστοιχα και αρκετά μέλη του. Από τους τοπικούς φορείς παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Δήμου Μετσόβου κ. Παύλος Τασούλας, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Χρυσοβίτσας κ. Κώστας Τσαπραλής κ.ά., οι οποίοι και ευχαρίστησαν την Περιφέρεια για την πρωτοβουλία και το Σύλλογο Καταστημάτων Αγροεφοδίων για την προσφορά του.