Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος στηρίζει το αίτημα των Ιωαννίνων, για Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Αριθ. Πρωτ. 2701             Αθήνα 24-06-2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
Την Τρίτη 23 Ιουνίου 2015 και ώρα 7.30μ.μ  πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα, με πρωτοβουλία των  κυρίων  Λευτέρη Γείτονα, Λαοκράτη Βάση και Παπαγιάννη Θόδωρου με θέμα την υποστήριξη της αίτησης του Δήμου  Ιωαννιτών και του Δημάρχου Θωμά Μπέγκα, για ανάδειξη της πόλης των Ιωαννίνων ως Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας  το έτος 2021.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν Ηπειρώτες Βουλευτές, καθηγητές Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επιφανείς απόδημοι Ηπειρώτες, μετά από πρόσκληση των συνδριοργανωτών. Όλοι όσοι πήραν το λόγο τόνισαν ότι πρέπει να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα και πρέπει όλοι να προσφέρουμε τη βοήθειά μας για να αποκτήσει δυναμική  και να επιλεγούν τα Γιάννινα ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Για τον πολιτισμό μας και την ανάπτυξη της περιοχής και της Ηπείρου γενικότερα.
Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής κ. Γιώργος Δόσης καθώς και ο πρώην Πρόεδρος  κ. Γιώργος Οικονόμου. Ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής στην ομιλία του τόνισε ότι η Πανηπειρωτική με την πλούσια εμπειρία της τόσο στον πολιτισμό, όσο και στην ανάπτυξη της Ηπείρου τάσσεται στο πλευρό του Δημάρχου και του Δήμου Ιωαννιτών για την επίτευξη του Πανηπειρωτικού στόχου. Εξάλλου η συνεργασία της ΠΣΕ με το Δήμο για πολιτιστικά θέματα έχει αρχίσει από τον περασμένο Χειμώνα με την εκδήλωσή μας στα Γιάννινα «Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ».
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους για τη στήριξη της πρότασής του και τη βοήθεια όλων για τη δημιουργία ολοκληρωμένου φακέλου, για τη διεκδίκηση και την επιλογή της πόλης των Ιωαννίνων ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, όπως προαναφέραμε, το έτος 2021.
Ο οικοδεσπότης κ. Λευτέρης Γείτονας μετά την λήξη της σύσκεψης παρέθεσε ελαφρύ δείπνο.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ