Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Διακοπή κυκλοφορίας σε διάφορα σημεία οδικού δικτύου της Ηπείρου λόγω συσσώρευσης υδάτων

Η ΕΛ.ΑΣ. με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί τα σημεία στα οποία έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου. Συγκεκριμένα, προβλήματα λόγω συσσώρευσης υδάτων, κατολισθήσεων κ.α. φαινομένων υπάρχουν σε:
Δ.A. Θεσπρωτίας
* Επ. Ο. Νεράϊδας – Σαγιάδας από 8ο έως 11,5ο χλμ.
* Π.Ε.Ο. Ιωαννίνων -Ηγουμενίτσας από 75ο έως 77ο χλμ (Κορυτιανή). Λόγω έντονης βροχόπτωσης προκλήθηκε υπερχείλιση – πλημμύρα του ποταμού Καλαμά, με αποτέλεσμα την διακοπή κυκλοφορίας. Κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριο οδό προς Εγνατία.


Δ.A. Πρέβεζας
* Λόγω της έντονης βροχόπτωσης , υπερχείλισαν τα ύδατα του ποταμού Αχέροντα στο 4ο χλμ της Επ. Ο. Καναλακίου - Πάργας, στη γέφυρα Δ.Δ. Καστριού, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία μεταξύ Καναλακίου - Καστριού και Καναλακίου – Κηφισιάς.
* Διακοπή  κυκλοφορίας από Καναλάκι με τα δημοτικά διαμερίσματα Βαλανιδοράχης - Αχερουσίας- Κόχλα - Καστρί-Κορώνι-Σταυροχώρι -Κυψέλη. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς
Δ.A. Άρτας
*Εντός του οικισμού η γέφυρα από Κομπότι προς γήπεδο Κομποτίου (Δημοτική οδός) υπέστη καθίζηση, περίπου ενός μέτρου, λόγω έντονης βροχόπτωσης και η διέλευση των οχημάτων  διεκόπη. Η διέλευση των οχημάτων πραγματοποιείται από τον δρόμο Αγ. Νικολάου.
*Εκκένωση των διαμενόντων επί των οδών Γώγου Μπακόλα και Θειακογιάννη στην πόλη της Άρτας
*Εκκένωση (4 χωριών (Νεοχώρι, Ακροποταμιά, Κεραμάτες και Ελεούσα), εκ των οποίων, οι κάτοικοι του Νεοχωρίου μεταφέρονται σε εκκλησία του χωριού, οι κάτοικοι των χωρίων Ακροποταμιά και  Κεραμάτες στο κέντρο της πόλεως της Άρτας και της Ελεούσας στην περιοχή της Φιλιαππιάδας.

*Απορροή υδάτων αοπο τη στάθμη της λίμνης (φράγμα Πουρνάρι 1) 1750 κ.μ/δευτερόλεπτο με όριο ασφαλείας 2000 κ.μ/δευτερόλεπτο (η στάθμη της λίμνης παρουσιάζει αυξανόμενη τάση)