Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Έντονη κινητοποίηση για την αποκατάσταση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας

Φωτό: Vagelis Giotopoulos
Εν τω μεταξύ ιδιαίτερα μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από την Ελλάδα, αλλά και από Αποδήμους του Εξωτερικού για την αποκατάσταση του ιστορικού Γεφυριού της Πλάκας. Μεταξύ άλλων ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Περ. Μήτκας, σε επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, του γνωστοποίησε ότι στη διάθεση της Περιφέρειας για ο, τιδήποτε απαιτηθεί είναι η Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης.
Με σημερινό του έγγραφο, προς τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων κ. Αρ. Μπαλτά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ. Ν. Ξυδάκη, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τους ενημερώνει για την απόφαση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου να προσφέρει τις υπηρεσίες τους για την αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού, καθώς και την πρόθεση της οικογένειας Λούλη, να χρηματοδοτήσει τμήμα ή και το σύνολο της δαπάνης που θα απαιτηθεί για τις εργασίες αποκατάστασης.

"Πέραν αυτών - καταλήγει ο Περιφερειάχης-- την πρόθεσή τους να βοηθήσουν είτε παρέχοντας επιστημονικές γνώσεις, είτε παρέχοντας τεχνικό εξοπλισμό που θα απαιτηθεί για την εκτέλεση των εργασιών, έχουν εκδηλώσει μέχρι σήμερα και άλλοι συμπατριώτες μας. Με δεδομένη τη βούληση του Υπουργείου σας για την αποκατάσταση του Μνημείου, θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να υπάρξει συνεργασία, στο πλαίσιο της συναφθείσας στο παρελθόν προγραμματικής σύμβασης με την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, προκειμένου να συντονιστούν οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν για την ταχύτερη αποκατάσταση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας".


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr