Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Συνάντηση του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ιωαννίνων Δημήτρη Παπαγεωργίου με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου Δώρα Χουλιάρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου Δώρα Χουλιάρα συναντήθηκε χθες 20/1/2015 ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου.
Στην συνάντηση, η οποία έγινε σε άριστο κλίμα, συζητήθηκαν  θέματα που αφορούν  συνολικά την παιδεία αλλά και ειδικά  ζητήματα  της  εκπαίδευσης στον Νομό Ιωαννίνων, όπως η αξιοποίηση και αναβάθμιση  των  διαθεσίμων κτιριακών εγκαταστάσεων, το ζήτημα του προτύπου-και πειραματικού  Λυκείου, το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης  της εκπαίδευσης,  η  αναγκαιότητα    επαρκούς  στελέχωσης  των σχολείων , το θέμα της αξιολόγησης των στελεχων ,  κα. 
     Ο κ Παπαγεωργίου  σημείωσε  «είναι  πολύ σημαντικό  ότι  ένας από τους πυλώνες του κοινωνικού κράτους, η ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ,  η οποία   οικοδομήθηκε στη χώρα μας   από τις κυβερνήσεις της Ε.Κ. και του ΠΑΣΟΚ  και με τις θυσίες του Ελληνικού λαού, άντεξε κι εξακολουθεί να αντέχει,  παρά  τα υπαρκτά προβλήματα  από παραλείψεις ή ελλείψεις, αλλά και  παρά τις κατά καιρούς επιθέσεις που δέχθηκε  από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. , με την (ακατανόητη) συνδρομή των συμμάχων της που αυτοαποκαλούνται προοδευτικοί και αριστεροί, επιθέσεις  που είχαν σαν στόχο  και αποτέλεσμα την μεταφορά όσο το δυνατόν μεγαλύτερου  τμήματος  της  στα ιδιωτικά συμφέροντα».


    Υπενθύμισε  τις ευθύνες της ΝΔ  η οποία  με  αλλοπρόσαλλες  δήθεν μεταρρυθμίσεις επέφερε άστοχες και ακατανόητες αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα ,  αλλά και  εσφαλμένες   αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης σε ΑΕΙ  - ΤΕΙ οι οποίες  οδήγησαν στην ενίσχυση των φροντιστηρίων. Υπενθύμισε  ακόμη  ότι η  ΝΔ   με την  πολιτική της   απορρύθμισε - αποπροσανατόλισε  και  την  τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση,  αλλά και επέβαλλε  μεταγραφές που ερήμωσαν τα περιφερειακά  ΑΕΙ - ΤΕΙ και διόγκωσαν υπέρμετρα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα  των αστικών κέντρων, υποβαθμίζοντας ταυτόχρονα το επίπεδο και περιεχόμενο σπουδών. 
    Ο κ Παπαγεωργίου  τόνισε  ότι  η υποτιθέμενη  προοδευτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία όχι μόνο δεν απαντά  στα προβλήματά της αλλά αποτελεί  λαϊκισμό και   συντηρητική  ανευθυνότητα. Υπόσχονται τα πάντα.
«Η δήθεν προοδευτική σύγχρονη αριστερά  μπορεί  μεν να  διατείνεται ότι δεν  έχει διάθεση   ρεβανσισμού  αλλά  δεν πείθει ,  αφού  ταυτόχρονα αναγγέλλει την άμεση αντικατάσταση των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, τον  περιορισμό των  αρμοδιοτήτων  των Διευθυντών Εκπαίδευσης, την μετατροπή των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ) σε συνδικαλιστικά όργανα με 3 αιρετά μέλη σε σύνολο 5 , με αποκορύφωμα την  πρόσφατη ανεύθυνη  αμφισβήτηση  των διαδικασιών του ΑΣΕΠ   για τους εκπαιδευτικούς», ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου.
       Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ   τόνισε με έμφαση  ότι « η παιδεία   είναι   εθνικό ζήτημα,  ουδενός  αποτελεί  ιδιοκτησία η λάφυρο   και  η προσέγγιση των θεμάτων της  απαιτεί :  ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ – ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ  – ΣΥΝΘΕΣΗ – ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ -ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ και σε κάθε περίπτωση υποταγή της κομματικής αλαζονείας  και σκοπιμότητας στο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ».