Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ειδοποιητήρια e-mail για κατασχέσεις από την Εφορία

Κινδυνεύουν με κατάσχεση μισθοί, συντάξεις, ενοίκια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αποστολή -καλογραμμένων μεν, απειλητικών δε- μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους φορολογουμένους οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στις ΔΟΥ.
Με τον τρόπο αυτόν το Υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί, σε πρώτη φάση, να πιέσει όσους χρωστούν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.
Τι αναφέρει το e-mail;
«Σας υπενθυμίζουμε ότι, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, εκκρεμούν οφειλές σας, οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, επειδή δεν καταβάλατε στις προβλεπόμενες προθεσμίες τα ποσά των δόσεων που αντιστοιχούν σε αυτές. Παρακαλούμε να φροντίσετε για την τακτοποίηση των οφειλών σας εντός 15 ημερών από την έκδοση της ειδοποίησης αυτής» αναφέρεται στο συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα.
«Προσοχή: Για τις οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, ο Προϊστάμενος της αρμόδιας για την είσπραξη της οφειλής Δ.Ο.Υ. δύναται να λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα κατά την κείμενη νομοθεσία διοικητικά, αναγκαστικά, διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα» προστίθεται.
Με το ίδιο, πάντως, e-mail οι οφειλέτες καλούνται να προσκομίσουν στη ΔΟΥ στην οποία ανήκουν τα απαιτούμενα έγγραφα για να πάρουν επιστροφή φόρου.