Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Αλέκος Καχριμάνης: Ταύτιση απόψεων για τη συνεργασία Περιφέρειας Ηπείρου και Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων

Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου πραγματοποίησε σήμερα ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, τον οποίο υποδέχτηκαν και του ευχήθηκαν καλή δύναμη επί τη αναλήψει των καθηκόντων του, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κωνστ. Πέτσιος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Δημ. Σιώλος, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Κατέρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Οδυσσέας Πότσης και υπάλληλοι.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε, έγινε ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ ο Περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στα έργα που έχουν γίνει από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τη νυν Περιφέρεια, για την αναστήλωση και στερέωση ναών και μονών.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Μάξιμος, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι η επίσκεψή του ήταν μια ευκαιρία για να ακούσει συμβουλές και πράγματα από τον Περιφερειάρχη, που διαθέτει εμπειρία από την πολύχρονη ενασχόλησή του με την Αυτοδιοίκηση, προσθέτοντας ότι έχει κάνει τεράστιο έργο στην αναστήλωση μοναστηριών, που αφορά άμεσα την πολιτιστική μας κληρονομιά. Καταλήγοντας είπε: "Συμφωνήσαμε ότι είναι ανάγκη να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία που υπάρχει με τον Εκκλησιαστικό χώρο και την Περιφέρεια και θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε τον τόπο, να βοηθήσουμε τους ανθρώπους, να βοηθήσουμε στην πρόοδο και στην ανάπτυξη του τόπου. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τέτοιες συνθήκες συνεργασίας και θα συνεχιστεί η παράδοση που υπήρχε, κάνοντας ό, τι είναι δυνατόν για να την πάμε και περαιτέρω αυτή τη συνεργασία, επ΄ αγαθώ όλων των πολιτών των Ιωαννίνων, αλλά και γιατί όχι και της Περιφερείας".
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή η επίσκεψη του νέου Μητροπολίτη Ιωαννίνων στην έδρα της Περιφέρειας Ηπείρου. "Θέλουμε την ευλογία του και θα είμαστε δίπλα του σε ό, τι αποφασίζει και στο οποίο μπορούμε να συνεργαστούμε. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στα καθήκοντά του, που πάνω απ΄ όλα είναι πνευματικά, τα οποία έχουμε όλοι μας ανάγκη αυτές τις δύσκολες εποχές. Του ευχόμαστε επιτυχίες προς Δόξαν της Εκκλησίας και της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων".