Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: «Το μέλλον προδιαγράφεται θετικό για τους αγρότες μας»

Μαζαράκι Πωγωνίου
Τις βασικές προτεραιότητες στον αγροτικό τομέα που έχει θέσει η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου για τη νέα της θητεία ανέπτυξε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη διάρκεια προεκλογικών επισκέψεων που πραγματοποίησε σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Ζίτσας και Πωγωνίου.
Ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος συνοδεύονταν από την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της "Αξιοβίωτης Ανάπτυξης", αναφέρθηκε επίσης σε ζητήματα που έχουν αντιμετωπιστεί ή αντιμετωπίζονται από την Περιφερειακή Αρχή στην τρέχουσα θητεία της. 


Μεταξύ άλλων, υπενθύμισε τις εργασίες για τους αναδασμούς Λίθινου (ολοκληρώθηκε), Σακελλαρικού (τελειώνουν οι ισοπεδώσεις), Ριαχόβου (ξεκινούν άμεσα οι ισοπεδώσεις) που εκτελούνται με μηχανήματα και πόρους της Περιφέρειας, τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για τον εκσυγχρονισμό των πτηνοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, σημειώνοντας ότι τα παραπάνω σε συνδυασμό με τα έργα που είχαν υλοποιηθεί στο πρόσφατο παρελθόν, έχουν βελτιώσει σημαντικά τις υποδομές της ευρύτερης περιοχής.
Ο υπ. Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης ότι πρόσφατα έχει δημοπρατηθεί νέο έργο για το Αρδευτικό Κουκλιών, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας, προσθέτοντας ότι θα ξεκινήσουν άμεσα και οι ισοπεδώσεις, ώστε να μπορέσουν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους οι αγρότες.
Στις συναντήσεις του με αμπελοκαλλιεργητές ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την προβολή και προώθηση των Ηπειρωτικών οίνων, ενώ ανακοίνωσε ότι στο σχεδιασμό της Περιφερειακής Αρχής είναι η εξέταση κατασκευής αρδευτικού έργου για την αμπελουργική ζώνη Ζίτσας.

"Δώσαμε μεγάλο αγώνα, ώστε οι Περιφέρειες να αναλάβουν το νέο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να μην επαναληφθεί το φαινόμενο με αρδευτικά έργα και αναδασμούς να μένουν επί χρόνια στη μέση και οι αγρότες να εκτοπίζονται από το επάγγελμά τους", τόνισε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης, συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι την επόμενη πενταετία να μπουν οι βάσεις ώστε οι περιοχές των Δήμων Ζίτσας και Πωγωνίου να ανασυγκροτηθούν στην αγροτική παραγωγή. 
"Το μέλλον προδιαγράφεται ιδιαίτερα θετικό για τον αγροτικό τομέα. Στόχος μας είναι να αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο η νέα προγραμματική περίοδος, ώστε να παράγουμε επώνυμα, ποιοτικά προϊόντα, με στόχο την εσωτερική, αλλά και την εξωτερική αγορά".