Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ο κυνηγετικός σύλλογος Ιωαννίνων επικήρυξε δράστες που θανατώνουν κυνηγετικά σκυλιά

Πληροφορίες για θανάτωση κυνηγετικών σκύλων με φόλες, αλλά και για κλοπές σκύλων ζητά ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων, που έχει επικηρύξει τους δράστες τέτοιων ενεργειών με το ποσό των 10.000 ευρώ.
Τα κρούσματα τοποθέτησης δηλητηριασμένων δολωμάτων δυστυχώς έχουν λάβει μεγάλη έκταση σε κυνηγότοπους, όπως το Μιτσικέλι και το Ξηροβούνι, με αποτέλεσμα την θανάτωση σκυλιών.
Παράλληλα, εμφανίστηκαν εκ νέου κρούσματα κλοπών κυνηγετικών σκυλιών, τα οποία πιθανότητα οδηγούνται προς πώληση σε άλλες περιοχές, εντός και εκτός Ελλάδας.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων πρόκειται να καταβάλλει το ποσό των 10.000 ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην σύλληψη και καταδίκη των δραστών, όπως ανέφερε ο εκ νέου πρόεδρος του Συλλόγου, μετά τις εκλογές του Απριλίου, Βαγγέλης Λύτρας.
Παράλληλα ο κ. Λύτρας συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή σε όλους για τον κίνδυνο της Λύσσας χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο να μην έχουν εμβολιαστεί κυνηγετικά σκυλιά, που βρίσκονται εκτεθειμένα και υπενθύμισε ότι η Ήπειρος βρίσκεται στη ζώνη επιτήρησης μετά το κρούσμα λύσσας που εντοπίστηκε πριν λίγους μήνες σε όμορη Περιφέρεια.
Τέλος, ο κ. Λύτρας έκανε γνωστές τις προτάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου προς τους εμπλεκόμενους φορείς για την νέα κυνηγετική περίοδο, στις οποίες περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για το κυνήγι πέρδικας και φάσας.
Ο Σύλλογος ζητά την έναρξη της θήρας για την πέρδικα από τις 15 Σεπτεμβρίου, αντί την 1η Οκτωβρίου καθώς και την αύξηση των θηρεύσιμων ατόμων από δύο σε τρεις, και την έναρξη του κυνηγιού φάσας από 1η Νοεμβρίου.
Ο κ. Λύτρας δεν παρέλειψε να συγχαρεί όλα τα μέλη της κυνηγητικής οικογένειας που συμμετείχαν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, είτε εξελέγησαν είτε όχι.