Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

«Πρόσκληση» Θεοχάρη σε 1,8 εκατ. πολίτες με χρέη στην εφορία έως 5.000 ευρώ

«Να ενδιαφέρεται κάποιος για τη ρύθμισή του» ακόμη και αν δεν έχει τους τυπικούς όρους να ανταποκριθεί, «είτε στην πάγια ρύθμιση για "φρέσκα" χρέη, είτε των 48 δόσεων για παλιά» ζήτησε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης, καλώντας ουσιαστικά τους οφειλέτες να δίνουν όποιο ποσό μπορούν στην εφορία, ως «έναντι» και με τον τρόπο αυτό να αποφύγει τα προβλεπόμενα μέτρα. 
Αυτό είναι το μήνυμα που εξέπεμψε ο κ. Θεοχάρης προς 1,8 εκατ. μικρο-οφειλέτες του Δημοσίου που χρωστούν ποσά έως 5.000 ευρώ, σε μία προσπάθεια να τους καθησυχάσει, όπως γράφει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ώστε να πάψουν να ανησυχούν για το ενδεχόμενο να επιβληθούν εναντίον τους τα αυστηρά μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.
Ουσιαστικά, σημειώνει η εφημερίδα, ο κ. Θεοχάρης επισημοποιεί κάτι που ήδη ακολουθείται ατύπως σε ορισμένες ΔΟΥ σε συμφωνία με τους μικροοφειλέτες: να καταβάλουν κάθε μήνα όποιο ποσό μπορούν για να μειώνουν το υπόλοιπο των ληξιπρόθεσμων οφειλών
  τους, προκειμένου να γλιτώνουν της διαδικασίες επιβολής κατασχέσεων σε υπόλοιπα τραπεζικών λογαριασμών μισθούς ή συντάξεις, ενοίκια ή επιδοτήσεις ή ακόμα και σε κινητά περιουσιακά στοιχεία τους.