Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Συνελήφθησαν δύο (2) διακινητές, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για μεταφορά έξι (6) παράνομων μεταναστών

Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα και στο Χάνι Δελβινακίου Ιωαννίνων, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο διακινητές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας και το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου Ιωαννίνων, για μεταφορά έξι παράνομων μεταναστών.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες (06-10-2013) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι κατελήφθη ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου να μεταφέρει προς το εσωτερικό της χώρας, τρεις ομοεθνείς του, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής.
Επίσης, κατά τον έλεγχο, δύο εκ των λαθρομεταναστών κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
 Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 δύο διαβατήρια Αλβανίας, τα οποία έφεραν πλαστές σφραγίδες εισόδου
το χρηματικό ποσό των (645) ευρώ
πέντε (5) κινητά τηλέφωνα
Στην δεύτερη περίπτωση , συνελήφθη χθες (06-10-2013) το μεσημέρι στο Χάνι Δελβινακίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 51χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφερε με το αυτοκίνητό του, τρεις ομοεθνείς του, 22, 33 και 29 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
 Επίσης, σε βάρος του 29χρονου λαθρομετανάστη εκκρεμούσε το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
 Τα δύο οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις λαθρομεταφορές κατασχέθηκαν.
 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ σε βάρος των παράνομων αλλοδαπών θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής τους απέλασης.
Συνελήφθησαν δύο (2) διακινητές, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για μεταφορά έξι (6) παράνομων μεταναστών.