Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Τι έγινε στη συνάντηση στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για θέματα αστυνόμευσης στις παραμεθόριες περιοχές της Ηπείρου

Εκτενή συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν την αστυνόμευση των παραμεθόριων περιοχών της Ηπείρου, είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με τον Υπουργό κ. Νίκο Δένδια, παρόντος και του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη.
Ο Περιφερειάρχης μετέφερε στον Υπουργό την ανησυχία που υπάρχει στα παραμεθόρια χωριά της Ηπείρου, μετά και την πρόσφατη δολοφονία του ζεύγους ηλικιωμένων στα Κτίσματα Πωγωνίου, ενώ στο φόβο που διακατέχει τον κόσμο από τις εγκληματικές πράξεις που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Πωγωνίου, αναγνωρίζοντας αμφότεροι τον υπερβάλλοντα ζήλο που επιδεικνύουν αξιωματικοί και αστυνομικοί που υπηρετούν στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Υπουργός στην τοποθέτησή του είπε ότι γνωρίζει το πρόβλημα που υπάρχει με τους διακινητές ναρκωτικών και της εισόδου πάσης φύσεως παράνομων από τα σύνορα της Ηπείρου, πρόσθεσε ότι ήδη με απόφαση της Ηγεσίας της ΕΛΑΣ έχουν επιστρέψει οι αστυνομικοί που ήταν αποσπασμένοι στον Έβρο, ενημερώνοντας παράλληλα πως δόθηκαν κατευθύνσεις στις Αστυνομικές Αρχές της Ηπείρου για ένταση των προσπαθειών τους στην φύλαξη των παραμεθόριων περιοχών.

Ο Υπουργός, ζήτησε επίσης τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την υλοποίηση των σχεδίων του Υπουργείου για στεγανοποίηση των συνόρων και την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.