Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Εξαφανισμένοι παραμένουν οι δύο Αλβανοί δραπέτες!


Σε Κάτω Ζάλογγο επικεντρώθηκαν χθες οι έρευνες
Ο χρόνος άρχισε να μετρά πλέον αντίστροφα…

Εξαφανισμένοι από «προσώπου γης» παρέμειναν για ένα ακόμη 24ωρο οι Αλβανοί δραπέτες, που κατά τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, εξακολουθούν να κρύβονται στον ορεινό όγκο της Ντουσκάρας.
Χθες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι σε δεκάδες ακατοίκητα σπίτια καθώς και σε κτηνοτροφικές μονάδες, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα. Το πρωί μάλιστα οι έρευνες είχαν εστιαστεί στην περιοχή του Κάτω Ζαλόγγου, όπου υπήρχαν κάποιες ενδείξεις ανθρώπινης παρουσίας, χωρίς ωστόσο μέχρι και την ώρα που έπεσε το σκοτάδι να έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση.
Το κύριο βάρος των επιχειρήσεων έχει επωμιστεί η ΕΚΑΜ, με τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, ωστόσο το ορεινό ανάγλυφο αποτελεί αξεπέραστο εμπόδιο για πλήρη «σάρωση» του εδάφους. Ακόμη και χθες πάντως αστυνομικοί απέκλειαν το ενδεχόμενο οι δύο δραπέτες να κατάφεραν να φτάσουν στα σύνορα.

Με δεδομένη την εμπειρία από την αναζήτησή τους στα όρη της Ευρυτανίας, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι οι δραπέτες θα εξαντλήσουν κάθε χρονικό περιθώριο αντοχής που έχουν για να κάνουν την τελική απόπειρα διαφυγής τους. Επισημαίνουν μάλιστα ότι για λόγους τακτικής, αλλά και πρακτικής, μέχρι τώρα είχαν κινηθεί ελάχιστα πεζή και πάντα αναζητούσαν αυτοκίνητο για τη διαφυγή τους. Ως εκ τούτου συνάγεται το συμπέρασμα, ότι την ίδια τακτική θα επιχειρήσουν να ακολουθήσουν και τώρα.
Ένα άλλο ζήτημα που απασχολεί τις αστυνομικές αρχές είναι η ύπαρξη συνεργών.  Το ενδεχόμενο αυτό δεν έχει αποκλειστεί τελείως, όμως οι πιθανότητες είναι ελάχιστες καθώς θεωρείται αδύνατο οι δύο δραπέτες να μπόρεσαν και να μπορούν ακόμη να επικοινωνούν με άλλα μέλη της συμμορίας ή και συνεργούς τους από την Αλβανία.
Κι ενώ οι έρευνες της Αστυνομίας εντείνονται, κάτοικοι της Φροσύνης, επιβεβαιώνουν ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής, είδαν τους δύο Αλβανούς να κινούνται στον επαρχιακό δρόμο με το κλεμμένο μηχανάκι.
Ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο ηλικιωμένη, που δεν τους γνώριζε, τους πρόσφερε φαγητό και τους έδειξε το δρόμο προς το βουνό.