Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποκαταστάσεις ζημιών στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο

Αποφάσεις που αφορούν αποκαταστάσεις ζημιών στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο, καθαρισμούς, επισκευές στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων, παρεμβάσεις στους ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και Ελληνικού, καθώς και την πιστοποίηση του ΚΤΕΟ Π.Ε. Πρέβεζας, έλαβε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη:
Αναλυτικά η Ο.Ε.:
Για την Π.Ε. Άρτας
*Ανέδειξε τον ανάδοχο του έργου αποκατάστασης Εθνικής Οδού Άρτας- Τρικάλων, στη θέση «Κλειστό» και περιοχή Αθαμανίου, προϋπολογισμού 57.000 ευρώ. Ανάδοχος ο Β. Ι. Δημητρίου.
Για την Π.Ε. Πρέβεζας
*Ενέκρινε τη δημοπράτηση έργου για τον καθαρισμό της κοίτης Καρυδά (όπου απαιτείται από τις Φυλακές μέχρι το εργοτάξιο του Δήμου Πρέβεζας και από τη Βιομηχανική περιοχή μέχρι τον πλακοσκεπή περιοχής Υδατόπυργου) προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.
*Ενέκρινε τα πρακτικά της Επιτροπής Διαγωνισμού για την ανάθεση της μελέτης «Οριοθέτηση κοίτης Αχέροντα», προϋπολογισμού 133.644,47 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ. Η πλέον συμφέρουσα πρόταση κατατέθηκε από την «ΓΑΙΑ Α.Ε. ΜΕΛΕΤΩΝ- ΜΑΡΙΑ ΠΗΧΑ».
Για την Π.Ε. Θεσπρωτίας
*Ενέκρινε το πρακτικό για την ανάδειξη του αναδόχου, του έργου «Αποκατάσταση ζημιών στην επαρχιακή οδό Καρτέρι – Πέρδικα», προϋπολογισμού 85.000 ευρώ. Ανάδοχος η Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.
Για την Π.Ε. Ιωαννίνων
Ενέκρινε τις δημοπρατήσεις των έργων:
*Αποκατάσταση οδού Βασιλικής, προϋπολογισμού 25.000 ευρώ.
*Αποκατάσταση οδού προς Ανθοχώρι Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 15.000 ευρώ.
*Αποκατάσταση οδού Μηλιάς-Κρανιάς, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.
Επίσης η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε:
-την προμήθεια συσκευασμένου ασφαλτικού μείγματος για τη συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.
-την προμήθεια – μεταφορά- τοποθέτηση πληροφοριακών, ρυθμιστικών – επικίνδυνων θέσεων πινακίδων, χιονοδεικτών και μεταλλικών στηθαίων του Εθνικού Οδικού Δικτύου προϋπολογισμού 50.353 ευρώ.