Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Πρέβεζα: Σύλληψη 45χρονου ημεδαπού για μεταφορά παράνομου αλλοδαπού και κατοχή κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (10.06.2013) το βράδυ, στο 30ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 45χρονος ημεδαπός, για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη και κατοχή κάνναβης .
Συγκεκριμένα, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 45χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με προορισμό το Κανάλι Πρέβεζας, έναν 32χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, έναντι απροσδιόριστης χρηματικής αμοιβής.
Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια του ελέγχου στην κατοχή του 45χρονου βρέθηκαν δύο αυτοσχέδια τσιγάρα με μείγμα κάνναβης και καπνού, συνολικού μικτού βάρους (2) γραμμαρίων.
Επίσης, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι σε βάρος του 32χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε επιπρόσθετα καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου, ποινής φυλάκισης τριών (3) μηνών, για παράβαση της Νομοθεσίας «περί αλλοδαπών».
Το αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και τα δύο αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.