Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Στο πλευρό των πολιτών των παραμεθόριων περιοχών, επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων

Την πραγματικότητα που ζουν και περιγράφουν οι κάτοικοι των παραμεθόριων περιοχών, επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων, που σημειώνει, πως έγινε προφήτης κακών εξελίξεων και εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς των δύο θυμάτων.
«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τον εξοστρακισμό μεγάλου αριθμού αστυνομικών από την πολύπαθη και ακριτική Ήπειρο για την «αντιμετώπιση μεταναστευτικών ροών» στον Έβρο, πέτυχε εκτός από το «καθάρισμα» μερικών οικοδομικών τετραγώνων στην πρωτεύουσα, να αφήσει απροστάτευτους ανήμπορους πολίτες που πέφτουν στα νύχια αδίστακτων κακοποιών, οι οποίοι δρουν ανεξέλεγκτα ή διέρχονται από την περιοχή μας.
Σε μια χρονική περίοδο που η εγκληματικότητα έχει ήδη χτυπήσει κόκκινο και ενώ η περιοχή μας είναι μια από τις κυριότερες πύλες εισόδου όπλων και ναρκωτικών, το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών κλονίζεται, οι υπηρεσίες μας κινδυνεύουν με λουκέτο, ενώ μερικές από αυτές λειτουργούν πλέον στα «χαρτιά».
Αποκορύφωμα ο αποτρόπαιος και άδικος θάνατος δύο συμπατριωτών μας σε ένα ειδεχθές έγκλημα που έλαβε χώρα στην ακριτική περιοχή της Ελληνοαλβανικής μεθορίου.
Με σωρεία εγγράφων μας είχαμε επισημάνει στην πολιτική και φυσική ηγεσία, τον κίνδυνο που ελλοχεύει, ενώ με ψήφισμα όλων των πρωτοβαθμίων ενώσεων Ηπείρου στις 2-08-2012 είχαμε ενημερώσει τον Ηπειρώτικο λαό πως το αγαθό της ασφάλειας κινδυνεύει», σημειώνεται στην ανακοίνωση.