Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Το ζήτημα της ανασφάλειας που βιώνουν οι κάτοικοι στις ακριτικές περιοχές της Ελληνοαλβανικής μεθορίου φέρνει στη Βουλή η Χρυσή Αυγή

Το ζήτημα της ανασφάλειας που βιώνουν οι κάτοικοι στις ακριτικές περιοχές της Ελληνοαλβανικής μεθορίου, θα συζητηθεί και στη Βουλή, καθώς ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς της Χρυσής Αυγής κ. Ιωάννης Λαγός κατέθεσε χθες επίκαιρη ερώτηση στους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή σημειώνει ότι ο τρόπος και η κτηνωδία με την οποία έδρασε ο 30χρονος Αλβανός, καθώς επίσης και οι ενέργειές του αμέσως μετά τη διάπραξη των εγκλημάτων, αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι σκοπός του δεν ήταν η απόκτηση περιουσιακού οφέλους, αλλά η άσκηση απάνθρωπης βίας εναντίον Ελλήνων, ενώ καταγγέλλει ως εγκληματική την πολιτική των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης, σημειώνοντας ότι «κατάφερε να μετατρέψει εκτός από τη Βόρειο και τη Νότιο Ήπειρο σε κατεχόμενη από τους αλβανούς περιοχή».
«Η ανεμπόδιστη πορεία του δράστη με κλεμμένο αυτοκίνητο για περισσότερα από 50 χλμ. σε μια περιοχή που είναι πλησίον των συνόρων και υποτίθεται ότι καλύπτεται από μπλόκα συνοριοφυλάκων, δηλαδή από το χωριό Κτίσματα μέχρι το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, καθώς επίσης και η πολύωρη περιπλάνησή του εντός αυτής, επιβεβαιώνουν τη διαπίστωση ότι η περιοχή της Ηπείρου έχει μετατραπεί σε μία λεωφόρο ανεμπόδιστης εγκληματικής δράσης και ιδιαίτερα διεξαγωγής λαθρεμπορίου όπλων και ναρκωτικών εξ Αλβανίας.
Είναι επιβεβλημένο να ενισχυθεί άμεσα η δύναμη των Αστυνομικών Διευθύνσεων σε όλο το μήκος των Ελληνοαλβανικών συνόρων και των γειτονικών περιοχών. Να χορηγηθεί στους Αστυνομικούς βαρύς αμυντικός και επιθετικός εξοπλισμός και να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα στρατιωτικά φυλάκια που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια. Είναι αδιανόητο ο Στρατός να είναι ουσιαστικά απών από τη φύλαξη των Ελληνοαλβανικών συνόρων. Σε κάθε περίπτωση αποτελεί επιτακτική ανάγκη να αναληφθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες για την πάταξη των εγκλημάτων μίσους των λαθρομεταναστών σε βάρος των Ελλήνων και να παραιτηθεί εδώ και τώρα ο ανύπαρκτος Υπουργός Δημόσιας Τάξης», αναφέρει μεταξύ άλλων.