Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ!!!

Πριν από λίγο και με μεγάλη έκπληξη άκουσα ότι κατά την διάρκεια της ενημέρωσης από την αστυνομία (δυο αστυνομικών δ/ντων) να λένε ότι στην περιοχή Πωγωνίου υπάρχει ικανός αριθμός αστυνομικών.
ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ!!!
Μάλλον ο δήμαρχος Πωγωνίου και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου δεν έχουν καλή ενημέρωση και εικόνα από την εκεί παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων για να μην πω «υπερδυνάμεων».
Έτσι δεν χρειάζεται να μεταβούν στην Αθήνα και να δούνε τον υπουργό οι τοπικοί άρχοντες αφού μας ... φυλάνε, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΛΑ!!!
Το θέμα είναι ότι η συνοριοφυλακή είχε ως σκοπό την φύλαξη των συνόρων. Τους πήραν και τους έκαναν αστυνομικούς των πόλεων.
 Έτσι δεν έμεινε ικανός αριθμός να φυλάει τα σύνορα. Αντί να προσλάβουν νέους που διέμειναν στα χωριά και πονούσαν και γνώριζαν τον τόπο τους, πήραν άτομα από την Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις (είχαν καλό γενικό στο απολυτήριο και είχαν πτυχίο ξένης γλώσσας, μιας και ο αλβανός μιλάει άπταιστα αγγλικά και γερμανικά, οπότε ήταν αναγκαίο προσόν).
Τέτοια μυαλά οι αθηνοκεντρική εξουσία!!! Ένα ακόμη πιο βλακώδες είναι ότι οι συνοριοφύλακες μεταφερόταν από τα Γιάννενα στους συνοριακούς σταθμούς με λεωφορεία τα οποία όλα τα έξοδα  τα πλήρωνε το δημόσιο (δηλαδή εγώ και συ).
Και μιλάμε για μεγάλο  κόστος. Η στυγερή δολοφονία που διαπραχτεί στα Κτίσματα, όπου όσοι το ξέρουν, είναι κοντά στην εθνική οδό και όχι σε κάποιο απομακρυσμένο μέρος του Πωγωνίου. Οι Αλβανοί είναι στυγνοί εκτελεστές. Δεν διστάζουν σε τίποτα. Ξέρουν ότι η Ελλάδα (που τους δέχτηκε ) είναι ξέφραγο αμπέλι, παρά τις αντίθετες απόψεις των αστυνομικών διευθυντών.
Και επειδή έχω φίλους στο χωριό φαντάζομαι ότι το καλοκαίρι αυτό δεν θα είναι όπως τα προηγούμενα. Υπάρχει μεγάλος αριθμός παιδιών κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.
Ο δήμαρχος είπε σε δήλωση του ότι είναι μεμονωμένο το συμβάν. Μακάρι. Μπορεί όμως με την ιδία ευκολία να ξαναγίνει σε κάποιο άλλο χωριό, σε κάποιον άλλο δήμο.
ΦΟΒΑΜΑΙ ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ.
Κ Α Ν Ε Ν Α!!
ΜΕ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΕΞΟΔΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΧΤΥΠΑΣ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Τα στοιχεία του συγγραφέα είναι στην διάθεση του blog
Χ.Α.