Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι δράσεις και οι έλεγχοι στην Περιφέρεια Ηπείρου, για την παράνομη κατοχή και εμπορία κροτίδων, βεγγαλικών κ.λπ. απαγορευμένων πυροτεχνικών ειδών, εν όψει των εορτών του Πάσχα

Ακόμη δύο (2) συλλήψεις, μετά από αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε κατάστημα και περίπτερο, στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας

Οι πολίτες και ιδίως οι γονείς δεν πρέπει να ξεχνούν ότι οι κροτίδες και τα βεγγαλικά δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα
Οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, εν όψει των εορτών του Πάσχα, εντατικοποιούν τις δράσεις και τους ελέγχους, για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φαινόμενο της παράνομης κατοχής, διακίνησης, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών κ.λ.π. απαγορευμένων πυροτεχνικών ειδών.
Σε διαδοχικούς στοχευμένους ελέγχους σε κατάστημα και περίπτερο χθες (01-05-2013), στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο (2) ακόμη ημεδαποί (ένας άνδρας και μία γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράνομη εμπορία και διάθεση κροτίδων και παιδικών αθυρμάτων.
Αναλυτικότερα, αρχικά χθες το μεσημέρι, συνελήφθη μία 35χρονη ημεδαπή, διότι μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα με είδη δώρων, κατελήφθη αυτή ως προσωρινά υπεύθυνη, να διαθέτει προς πώληση συνολικά (205) κροτίδες. Παράλληλα, αναζητείται για να συλληφθεί ο 32χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος.
Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη ένας 49χρονος ημεδαπός, διότι μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς σε περίπτερο ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (69) συσκευασίες με παιδικά αθύρματα - πυροτεχνήματα, τα οποία κατείχε και εμπορεύονταν χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή.