Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» θα φιλοξενηθούν στις πρώην σχολές Λάτση, στην Πωγωνιανή από τη νέα χρονιά

Ευοδώθηκαν οι προσπάθειες του πατέρα Αντώνιου

Σάρκα και οστά φαίνεται πως λαμβάνει η επίπονη προσπάθεια του πατέρα Αντώνιου να φθάσει το ανθρωπιστικό έργο της «Κιβωτού του Κόσμου» μέχρι την ακριτική Πωγωνιανή. Μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό και η οποία με την αμέριστη συμβολή της Δημοτικής Αρχής Πωγωνίου, αλλά και της τοπικής κοινωνίας αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή.

Αυτές τις μέρες ο πατήρ Αντώνιος βρίσκεται ήδη με 50 παιδιά στην περιοχή και σήμερα, σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον δήμαρχο Κ. Καψάλη στις 12 το μεσημέρι στο Συνεδριακό Κέντρο της Τοπικής Κοινότητας Πωγωνιανής, αναμένεται να επικυρωθεί και επίσημα η συμφωνία για λειτουργία παραρτήματος της «Κιβωτού του Κόσμου» στο χωριό, ενώ ας σημειωθεί ότι συζητείται και η προοπτική λειτουργίας Γεωργικής Σχολής.
Ο πατέρας Αντώνιος μάλιστα μιλώντας στο ΣΚΑΙ http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=239480 την Τετάρτη  τόνισε ότι ο βασικός στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να συνδυάσει την παιδεία με την απασχόληση.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, μιλώντας στο αθηναϊκό πρακτορείο για  το θέμα, είπε ότι θα αξιοποιηθούν οι πρώην σχολές Λάτση και πρόσθεσε ότι την ερχόμενη σχολική χρονιά, 50 παιδάκια από όλη την Ελλάδα θα είναι οι μαθητές του δημοτικού σχολείου της Κιβωτού, που θα λειτουργήσει εκεί. Όπως τόνισε η προσπάθεια θα στηριχτεί και στον εθελοντισμό των λιγοστών κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ήδη έχουν αγκαλιάσει το εγχείρημα.
Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η Δημοτική Αρχή μελλοντικά θα παραχωρήσει ένα μεγάλο χώρο, όπου οι μαθητές της Γεωργικής Σχολής θα κάνουν πρακτική άσκηση.