Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Εγκρίθηκε η διαδικασία για τη μελέτη του δρόμου Καλπάκι - Κόνιτσα

Με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης στις 11 Ιανουαρίου εγκρίθηκε η διαδικασία για την ανάθεση μελέτης του οδικού άξονα Καλπάκι – Κόνιτσα. Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στο στόχο που είναι ένας αναβαθμισμένος δρόμος προς την Κόνιτσα που θα άρει την απομόνωση της περιοχής και θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση.
Ο Δήμαρχος Κόνιτσας Π. Γαργάλας με ανακοίνωσή του, ευχαριστεί τον Αν. Υπουργό για τις ενέργειές του.
Στην ανακοίνωση του δημάρχου αναφέρεται:
«Με θερμές ευχαριστίες και ικανοποίηση υποδεχθήκαμε, την με αριθμ. ΔΜΕΟ/ΟΙΚ/97/11/1/2013 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών μεταφορών και δικτύων Κου. Σταύρου Καλογιάννη, για την έγκριση των διαδικασιών ανάθεσης -εκπόνησης μελέτης του έργου «Μελέτη βελτίωσης του τμήματος Καλπάκι –Κόνιτσα της Ε.Ο. Ιωαννίνων –Κοζάνης», προϋπολογισμού 2.000.000 €.
Είναι μια σημαντική απόφαση που συντείνει στην υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού, για την άρση της γεωγραφικής και οδικής απομόνωσης της περιοχής μας, με την αναβάθμιση του οδικού άξονα που θα συνδέει την Ιόνια Οδό από την περιοχή του Καλπακίου με την Εγνατία Οδό στη Δυτική Μακεδονία διασχίζοντας την περιοχή μας.
Παρακαλούμε τον κ. Υπουργό να προχωρήσει άμεσα και στην επέκταση της βελτίωσης του ανωτέρω Οδικού Άξονα και ευχαριστούμε εκ των προτέρων».