Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Διευκρινήσεις για χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης

Ο γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων, κ. Χάρης Θεοχάρης, δήλωσε ότι και οι πολίτες που το προηγούμενο οικονομικό έτος δεν είχαν υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης λόγω χαμηλών εισοδημάτων και δεν δήλωσαν τα στοιχεία τους θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν το επίδομα θέρμανσης, δηλώνοντας υπεύθυνα πάνω στο έγγραφο της αίτησης ότι ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία.

«Δεν θα χρειάζεται να συμπληρώσουν ξεχωριστή υπεύθυνη δήλωση. Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνεται η διαδικασία», διευκρινίζει ο κ. Θεοχάρης.
Tο δεύτερο μεγάλο ζήτημα που προέκυψε αφορούσε τον τρόπο που θα λαμβάνουν το επίδομα όσοι πολίτες έχουν αυτόνομη θέρμανση και μένουν σε πολυκατοικία. Με ποιον τρόπο δηλαδή θα αποδίδεται το ποσό τη στιγμή που δεν καταναλώνουν συνέχεια ή μπορεί για ένα μήνα να μην έχουν ανάψει καθόλου το καλοριφέρ.
Πώς θα λαμβάνουν το επίδομα όσοι μένουν σε πολυκατοικίες και έχουν αυτόνομη θέρμανση
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα, η αξιολόγηση θα γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις με κριτήριο το πόσα λίτρα θα βάζει στον καυστήρα του ο καταναλωτής.
«Είναι σχεδόν αδύνατον να μετράμε λίτρο - λίτρο τι καταναλώνει ο καθένας. Αυτό που πολλοί δεν ξέρουν είναι ότι το συγκεκριμένο ποσό θα αποζημιώνει την αγορά και όχι την κατανάλωση», ανέφερε.
Όπως τονίζει το ζητούμενο είναι να αποζημιώνεται άμεσα κανείς και όχι να περιμένει να κάψει πρώτα το πετρέλαιο που έχει προμηθευτεί.