Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Προς νέα διετή παράταση για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει νέα παράταση στην αναστολή των πλειστηριασμών, βεβαιώνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Σκορδάς, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, για την ανάγκη θέσπισης ξεκάθαρων κανόνων για βιώσιμη ρύθμιση των δανείων και την ανάγκη να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας από τράπεζες μέχρι τέλους του 2014.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης ενημερώνει ότι διεξάγεται κύκλος διαβούλευσης με καταναλωτικές οργανώσεις, την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών κτλ., σχετικά με τη διαμόρφωση νέου θεσμικού πλαισίου.
Αυτό το πλαίσιο θα αντιμετωπίζει την παρούσα οικονομική συγκυρία και τις δυσκολίες που αυτή επιφέρει στον δανειολήπτη, χωρίς να υπονομεύεται η προσπάθεια ανασυγκρότησης του τραπεζικού συστήματος μέσω της ανακεφαλαιοποίησής του, όπως είπε ο κ. Σκορδάς.
Ως προς το θέμα της παράτασης αναστολής των πλειστηριασμών, η οποία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2012, ο κ. Σκορδάς παραπέμπει σε παλαιότερη δήλωσή του ότι θα δοθεί νέα παράταση.