Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

''Ανάθεμα σε ξενιτιά, με τα φαρμάκια πο΄χεις'', η μουσικοχορευτική ηπειρώτικη παράσταση-δρώμενο, της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου, καθήλωσε το πολυπληθές ακροατήριο, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012, στο Θέατρο ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ του Δήμου Ιλίου

ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΙΛΙΟΥ, ΝΕΣΤΟΥ ΚΑΙ ΦΛΕΒΑΣ, ΙΛΙΟΝ 
 ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ


Η Ένωση Ηπειρωτών σε συνεργασία με τον ΔΗΚΕΠΑ Ιλίου πραγματοποίησε την μουσικοχορευτική βραδιά – δρώμενο <Ανάθεμα σε ξενιτιά με τα φαρμάκια πο΄χεις> το Σάββατο 10-11-2012 στο θέατρο του πολιτιστικού κέντρου ‘Μελίνα Μερκούρη’.

Μια απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση με αναφορά στην ξενιτιά των Ηπειρωτών και τα τραγούδια της, όπου κατάφερε να συγκινήσει τους θεατές και να ξυπνήσει μνήμες πόνου και νόστου από εποχές που σημάδεψαν την ιδιαίτερη πατρίδα μας.
Πλήθος κόσμου μας τίμησε με την παρουσία του, όπου παρακολούθησε και απόλαυσε παραδοσιακά τραγούδια και χορούς, από τα χορευτικά τμήματα της Ένωσης, κάτω από την επιμέλεια των χοροδιδασκάλων μας κας ΕΦΗ ΡΟΥΤΗ και κου ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΟΥΝΗ.

Το μουσικό μέρος κάλυψε η κομπανία του Βαγγέλη Μάτσια στο κλαρίνο και τον Κώστα Καρρά στο τραγούδι-λαούτο.
Επίσης η ομάδα του πολυφωνικού τραγουδιού της ένωσης τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια μαζί με τον ακάματο δάσκαλο της κον Βαγγέλη Καρέτσο.
Παρευρέθησαν και τίμησαν την εκδήλωση:
• Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΕΠΑ κος Θ.Δεύτος.
• Ο Αντιπροέδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Κώστας Κωνής ος
• Οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου μας κα Ν.Βομπυρακη, Γ.Λιοσης, Ι.Χαραλαμπόπουλος.
• Τα μέλη του ΔΣ του Δήμου : κα Ε.Γρετσίστα , κος Α.Κακούρης, κος Κανελλόπουλος .
• Το ειδησεογραφικό πόρταλ Δυτικής Αθήνας «pitsounicity.gr».
• εκπρόσωποι όλων των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης μας και άλλων Ηπειρώτικων συλλόγων της χώρας.

Ευχαριστούμε για την τιμητική προσφορά τους Ηπειρώτες φίλους αρτοποιούς:
ü Παππά Αριστείδη
ü Λώλη Σταυρούλα
ü Σέρμπη Αντώνη, για την αμέριστη προσφορά τους.
Επίσης ευχαριστούμε ‘όλες τις πατριώτισσες για την προσφορά των παραδοσιακών πιτών και όλους τους φίλους και εθελοντές που με υπομονή και επιμονή κατάφεραν να εξυπηρετήσουν το κοινό, προσφέροντας τα εδέσματα της βραδιάς στο καλλιτεχνικό καφενείο του πολιτιστικού κέντρου όπου συνεχίστηκε η βραδιά μέχρι τις πρωινές ώρες με χορό και τσίπουρο από όλους τους παρευρισκόμενους.

Μετά τιμής
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΙΛΙΟΥ

ΤΖΙΟΤΖΙΟΣ ΝΙΚΟΣ