Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ανταλλαγή Νέων: Αντιμετώπισε τους άλλους, όπως θέλεις να σε αντιμετωπίζουν

Η Ανταλλαγή Νέων πρόκειται να υλοποιηθεί στο Δήμο Πωγωνίου από τις 16 μέχρι και τις 23 Νοεμβρίου και θα συμμετάσχουν 30 νέοι από 6 διαφορετικές χώρες, την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, τη Πολωνία και τη Τουρκία.

Οι στόχοι της ανταλλαγής είναι:
• Να αυξήσει την γνώση των νέων για τα προβλήματα των νέων μεταναστών, όπως η διάκριση που δέχονται λόγω του πολιτισμικού και του εθνικού και θρησκευτικού τους υπόβαθρου, την καταπάτηση του θεμελιώδους δικαιώματος της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον ρατσισμό, την προκατάληψη, τα στερεότυπα, την φτώχεια και την περιθωριοποίηση τους από την κοινωνία γενικότερα.
• Στην ενθάρρυνση των νέων να δεσμευτούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες μέσω της αύξησης της αλληλεγγύης, της συμπόνιας, της καταπολέμησης των διακρίσεων, την καταπολέμηση του ρατσισμού, την κατανόηση της πολιτισμικής διαφοράς, και την προώθηση του θέματος των ανθρώπινων δικαιωμάτων μεταξύ των νέων.
• Τη δημιουργία αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των οργανώσεων νεολαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες έχουν παρόμοιους στόχους και οράματα, ώστε να συνεργαστούν σε νέες ιδέες και διεθνείς δραστηριότητες.
Στο πλαίσιο της ανταλλαγής οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν μία έκθεση με τίτλο: "Ο δρόμος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" και θα είναι προσβάσιμη στο κοινό από τις 21 Νοεμβρίου στην είσοδο της περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα : www.youthcenterofepirus.org
«Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση [ανακοίνωση] δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.»