Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος τίμησε τον Βασίλη Κάτσιο και την 27χρονη προσφορά του στην Ηπειρωτική αποδημία και την Ήπειρο

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος τίμησε τον Βασίλη Κάτσιο και την 27χρονη προσφορά του στην Ηπειρωτική αποδημία και την Ήπειρο.

Δελτίο Τύπου
Αθήνα 14-11-2012
Ο Βασίλης Κάτσιος, τίμησε την Ηπειρωτική αποδημία και οι Ηπειρώτες της Αττικής, ανταπέδωσαν, τιμώντας τον, με την μαζική προσέλευση στην εκδήλωση, προς τιμήν του, της Δευτέρας 12 Νοεμβρίου 2012, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, στην Αθήνα.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών και η Ομοσπονδία Αποδήμων Μουργκάνας, που διοργάνωσαν την τιμητική βραδιά, στο πρόσωπο του Βασίλη Κάτσιου, τίμησαν ένα άξιο στέλεχος της Ηπειρωτικής αποδημίας, που προσέφερε επί 27 συναπτά χρόνια, στην ΠΣΕ, την αποδημία και την Ήπειρο, από πολλές θέσεις ευθύνης και προσφοράς και που ως Ηπειρώτης τίμησε την Ηπειρωτική ευποιία και την αρχή της ανιδιοτελούς Ηπειρωτικής προσφοράς, που διαχρονικά μεγαλουργεί και στην Ήπειρο και την Αποδημία.

Παράλληλα τίμησαν στην εκδήλωση αυτή και όλους αυτούς τους ανώνυμους Ηπειρώτες, που έχουν ως κανόνα και αρχή, την ευποιία και την προσφορά στους συμπατριώτες μας.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Οικονόμου, εστιάζοντας στο γεγονός ότι ο Βασίλης Κάτσιος, με πάθος και ανιδιοτέλεια, υπηρέτησε αυτό που θεωρούσε ως καθήκον του απέναντι στους Ηπειρώτες της αποδημίας, με αίσθημα ευθύνης, συνεργασίας και συνύπαρξης. Με αποτέλεσμα το έργο του να ''πιάσει τόπο''.
Τον Πρόεδρο της ΠΣΕ Γιώργο Οικονόμου, διαδέχθηκαν στο αναλόγιο, οι πρώην Πρόεδροι, Κώστας Αλεξίου και Γιάννης Ζώης, που με γλαφυρότητα και συναισθηματική φόρτιση, αναφέρθηκαν για τον άνθρωπο Βασίλη Κάτσιο και την συνεργασία που είχαν μαζί του.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν το επί πολλά χρόνια μέλος του Δ.Σ. της ΠΣΕ Σωτήρης Κολιούσης, που με μια ουσιαστική ομιλία του, παρουσίασε τον Βασίλη Κάτσιο, το έργο του και την προσφορά του, που συγκίνησε το ακροατήριο.

Την επιμέλεια και τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης, που δημιούργησε και το 15λεπτό βίντεο για τον Βασίλη Κάτσιο, που παρουσιάστηκε στους παρευρισκόμενους και καταχεροκροτήθηκε, είχε ο Έφορος Πολιτισμού της ΠΣΕ Αλέξανδρος Λαμπρίδης.

Η χορωδία της Ομοσπονδίας Αποδήμων Μουργκάνας τραγούδησε Ηπειρώτικα τραγούδια της ξενιτιάς και του νόστου.
Παρευρέθηκαν, οι πρώην Υπουργοί Αλέκος Παπαδόπουλος και Ελευθέριος Οικονόμου, ο πρώην βουλευτής Θεσπρωτίας Ηλίας Βεζδρεβάνης, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΣΕ, Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Αδελφοτήτων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών, πρώην Διοικητικοί Σύμβουλοι, αλλά πάνω από όλα εκατοντάδες απλοί απόδημοι Ηπειρώτες που τίμησαν με την παρουσίαση τους, το έργο και την προσφορά του συμπατριώτη μας.

Η εκδήλωση, μετά την ευχαριστήριο ομιλία του Βασίλη Κάτσιου, ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικής πλακέτας από τον Πρόεδρο της ΠΣΕ, Γιώργο Οικονόμου. Και βέβαια έκλεισε με ένα παρατεταμένο θερμό χειροκρότημα στον Βασίλη Κάτσιο από τους παρευρισκόμενους

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ.

Περισσότερες φωτό: