Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Superleague: Πανθρακικός - ΠΑΣ Γιάννινα 0 - 3

Πρώτο «διπλό», με τριάρα!
Τα τέρματα σημείωσαν οι Ίλιτς, Τσουκαλάς και Κοροβέσης.


Ο ΠΑΣ Γιάννενα σημείωσε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη φετινή Superleague, συντρίβοντας τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή με 3-0 για την έβδομη αγωνιστική.
Με πρωταγωνιστές τους Ίλιτς και Τσουκαλά, που είχαν από ένα γκολ και από μία ασίστ, τα Γιάννενα πέρασαν από την Κομοτηνή.
Ο ΠΑΣ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς, πάντως, να δημιουργήσει φάση μέχρι το 9΄ που άνοιξε το σκορ.
Ο Μπράνα Ίλιτς βρέθηκε έξω αριστερά της περιοχής του Αντίλοβιτς, με τον Μελίσση προσωπικό αντίπαλο.
Ο Σέρβος επιθετικός άλλαξε πόδι, πέρασε τον αμυντικό του Πανθρακικού και έκανε το 0-1, για τα Γιάννενα, με όμορφο δεξί πλασέ.
Στο 24΄, ο Οικονόμου ανέτρεψε τον Μουνάφο, εντός της μεγάλης περιοχής του ΠΑΣ, με τον διαιτητή Τριτσώνη να καταλογίζει την ποινή του πέναλτι και να παρατηρεί με κίτρινη κάρτα τον Έλληνα αμυντικό. Ο Βαϊρουά ανέλαβε την εκτέλεση, η οποία δεν ήταν κακή, όμως ο Φεγκρούς έδειξε φοβερά αντανακλαστικά, εκτινάχθηκε σωστά και απομάκρυνε την μπάλα.
Ο  Ίλιτς έτρεξε στην αντεπίθεση, μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή του Πανθρακικού και βρίσκοντας ανοργάνωτη την άμυνα των γηπεδούχων πάσαρε έξυπνα στον Σταύρο Τσουκαλά, που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-2 με κοντινό πλασέ λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου.
Ο Σάββας Παντελίδης έκανε, με την έναρξη του δεύτερου μέρους, αλλαγή τον Μελίσση που δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, με τα δύο τέρματα ως τότε του ΠΑΣ να έχουν αρχίσει από την πλευρά του! Στη θέση του μπήκε ο Λεωνίδας Κυβελίδης, με τους προσανατολισμούς αυτής της κίνησης να είναι καθαρά επιθετικοί.
Ο Έλληνας επιθετικός δημιούργησε αρκετά ρήγματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων και με «σύμμαχο» τον άνεμο, που μπέρδευε τις κινήσεις του Φεγκρούς, έκανε φάσεις για τη μείωση του σκορ για την ομάδα της Κομοτηνής.
Καλύτερη αυτών η άστοχη κεφαλιά του στο 59΄, από το ύψος της μικρής περιοχής, με την μπάλα στην προσπάθειά του να καταλήγει άουτ.
Ο Γιάννης Χριστόπουλος, με την προσθήκη του Τόμας Ντε Βινσέντι στην ενδεκάδα στο 67΄ στη θέση του Γεωργίου, κράτησε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και απόρροια της ισορροπίας που έφερε στο παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους αποτέλεσε το γκολ του Κοροβέση στο 73΄, σε αντεπίθεση της ομάδας του ΠΑΣ.
Από τη φάση του 0-3 και μετά ο Πανθρακικός απείλησε σοβαρά μόνο στο σουτ του Γωνιάδη, που είχε μπει αλλαγή, στο 77΄.

Πανθρακικός (Σάββας Παντελίδης: Αντίλοβιτς - Μελίσσης (46΄ Κυβελίδης), Χρήστου, Σαρακατσάνος, Σερφά - Λαδάκης, Μουνάφο - Λουσέρο, Βαϊρουά (74΄ Γωνιάδης), Μπαϊκαρά - Κοντογουλίδης.
ΠΑΣ Γιάννενα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς - Μιχαήλ, Πάντος, Κολοβέτσιος, Οικονόμου (54΄ Κεϊτά) - Λίλα, Κοροβέσης, Τσουκαλάς - Βίλα, Ίλιτς (81΄ Γιάκος), Γεωργίου (67΄ Ντε Βινσέντι).