Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Πιο σκληρά μέτρα δε γινόταν να πάρουν!

Περικοπές παντού


Μεγάλες περικοπές στις συντάξεις και στα ειδικά μισθολόγια, «ψαλίδι» στα δώρα στο Δημόσιο, αύξηση κατά δύο χρόνια στα όρια συνταξιοδότησης προβλέπει μεταξύ άλλων η τελική συμφωνία με την τρόικας, σύμφωνα με "Το Βήμα της Κυριακής".
Πιο συγκεκριμένα, οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια θα κυμαίνονται από 2% έως 35% αναδρομικά από 1η Αυγούστου, οι μισθοί στις ΔΕΚΟ θα ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο και αναμένεται να μην ξεπερνούν τα 1.900 ευρώ το μήνα.
Επίσης, προβλέπεται κατάργηση των δώρων στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ, καθώς και πολλών επιδομάτων.
Πιο βαριά αναμένονται τα μέτρα για τους συνταξιούχους. Μεταξύ άλλων, καταργούνται για όλους τα δώρα και επιβάλλεται νέα εισφορά από 3% έως 12% στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης.
Επίσης, αυξάνεται το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια, ενώ δεν αλλάζει η συνταξιοδότηση με 40 χρόνια ασφάλισης.
Καθιερώνεται «πόθεν έσχες» και αποτυπώνεται η περιουσία όλων των πολιτών που παίρνουν επίδομα από το Δημόσιο ή τα Ταμεία τους. Θα εφαρμοστεί «πόθεν έσχες» και για τις συντάξεις των ανύπαντρων θυγατέρων στρατιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, πριν από τις εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής και τα καλά λόγια που ακούστηκαν για την Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες γνώριζαν ότι ο Γ. Στουρνάρας και η τρόικα είχαν ήδη δώσει τα χέρια.

ΠΗΓΗ: www.in.gr