Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

«Πράσινο» για την δημοπράτηση του αρδευτικού του κάμπου της Κόνιτσας

Σύμφωνα με διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στον Περιφερειάρχη κ. Αλέκο Καχριμάνη και αφού πέρασε από πολλές συμπληγάδες, δημοπρατείται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, το αρδευτικό έργο Κόνιτσας.

Η τελευταία εκκρεμότητα που υπήρχε και αντιμετωπίστηκε, αφορούσε την έγκριση των ανασυνταχθέντων τευχών δημοπράτησης του έργου.
Συγκεκριμένα με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιου Θεοχαρόπουλου, εγκρίθηκε ο νέος προϋπολογισμός του έργου, που ανέρχεται σε 15.830.797,81 ευρώ.
Το έργο θα καλύψει έκταση 14.159 στρεμμάτων και περιλαμβάνει τμήματα των κτηματικών περιοχών της Κόνιτσας και των Δ.Δ. Ηλιόραχης, Καβασίλων, Μαζίου, Αετόπετρας και Πηγής.
Εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στις 2-9-2009, βάσει της εγκριθείσας μελέτης από τη Νομαρχιακή Επιτροπή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων την 23-3-2009. Οι περιβαλλοντικοί όροι είχαν εγκριθεί τον Οκτώβριο του 2008 με απόφαση του Γ.Γ. Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ η απόφαση προέγκρισης δημοπράτησης του 1ου υποέργου εκδόθηκε τον περασμένο Απρίλιο.