Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Κλείνουν άμεσα τα Κέντρα Εκπαίδευσης σε Πέραμα - Άρτα!

Αναμένονται έντονες αντιδράσεις
Η απόφαση ισχύει από την ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου

Κύμα έντονων αντιδράσεων αναμένεται να προκαλέσει σε Γιάννινα και Άρτα η απόφαση να κλείσουν και μάλιστα άμεσα τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, που εδώ και χρόνια λειτουργούν με επιτυχία.
Το 625 Τάγμα Πεζικού, στο Πέραμα Ιωαννίνων και το Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού στην Άρτα περιλαμβάνονται στην λίστα με τα υπό κατάργηση Κέντρα, παρά το γεγονός, ότι πολλοί φορείς της περιοχής έχουν αντιταχθεί σε αυτή την απόφαση, αφού θα στερήσει τις τοπικές οικονομίες από πολύτιμα έσοδα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», οι αρμόδιες υπηρεσίες των Γενικών Επιτελείων έχουν ήδη κινητοποιηθεί προκειμένου η επόμενη ΕΣΣΟ, που θα καταταγεί τον Νοέμβριο, να μην περάσει τη βασική εκπαίδευσή της στα δυο κέντρα της Ηπείρου, που μαζί με άλλα 11 σε όλη τη χώρα αναμένεται να κλείσουν!
Ποια κλείνουν…
Αναλυτικά, τα Κέντρα που αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν είναι τα εξής: 625 ΤΠ στο Πέραμα Ιωαννίνων, ΚΕΥΓ στην Άρτα, 523 ΤΠ στο Μαυροδένδρι Κοζάνης, 547 ΤΠ στο Ρέθυμνο, Κέντρο Μηχανικού στο Ναύπλιο, 6ΣΠ στην Κόρινθο, 11 ΣΠ στην Τρίπολη, 557 ΤΠ στη Σταυρούπολη Ξάνθης, 585 ΤΠ στο Αργος Ορεστικό Καστοριάς, 165 ΜΠΕΠ στο Παρανέστι Δράμας, 162 Α/Κ ΜΒΠ στα Γιαννιτσά, ΚΕΤΧ στην Πάτρα και το Κέντρο «ΚΑΝΕΛ­ΛΟ­ΠΟΥ­ΛΟΣ» στο Σκαραμαγκά Αττικής.
***
Να σημειωθεί, ότι οι αλλαγές στο χάρτη των Κέντρων Εκπαιδεύσεως επιφέρουν κατάταξη έξι ΕΣΣΟ το χρόνο από 4 που ίσχυε μέχρι σήμερα για τους Κλάδους του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως επίσης και τροποποιήσεις στις μετακινήσεις των νεοσυλλέκτων.

ΠΗΓΗ: www.proinoslogos.gr