Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Οι σημαντικότερες πληρωμές που αναμένει ο αγροτικός κόσμος μέχρι το τέλος του 2012

Μετά από κάποιες καθυστερήσεις και ίσως λάθη που στο μέλλον πρόκειται να διορθωθούν δόθηκαν τελικά το προηγούμενο διάστημα, τα χρήματα των σημαντικότερων ίσως αγροτικών πληρωμών και ενισχύσεων του έτους.

Ωστόσο, η δουλειά τουλάχιστον σε επίπεδο πληρωμών του ΥπΑΑΤ δεν έχει τελειώσει αφού μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου μένουν να πληρωθούν: η Ενιαία Ενίσχυση συνολικού ύψους 2,2 δις. ευρώ, η εξόφληση της επιστροφής ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου αλλά και τα υπόλοιπο της εξισωτικής αποζημίωσης του 2011.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, έκανε στους Ευρωπαίους ομολόγους του να δουν θετικά το ενδεχόμενο της αύξησης της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης του 2012 από το 50%, στο 60% με 65%».
Η προκαταβολή, το ύψος της οποίας αναμένεται να καθοριστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα καταβληθεί στα μέσα Οκτωβρίου (1,1 δισ) και το υπόλοιπο ποσό έως το τέλος του Δεκέμβρη (1,1 δισ). Συνολικό ύψος 2,2 δισ.
Ωστόσο, όσον αφορά τις πληρωμές των υπολοίπων της εξισωτικής αποζημίωσης αλλά και τις επιστροφής του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα ημερομηνίες.

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr