Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Νέα παρέμβαση Καχριμάνη για πετρέλαιο θέρμανσης

Την έντονη διαμαρτυρία του για την κατάταξη των νομών της Ηπείρου στις γεωγραφικές ζώνες για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης, εκφράζει με έγγραφο του προς τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Ο Περιφερειάρχης μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει, ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έγκαιρα είχε επισημάνει τα προβλήματα που θα προκαλούσε η απόφαση για εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης, προτείνοντας μάλιστα και τρόπο αντικειμενικού υπολογισμού του επιδόματος που θα μπορούσε να δοθεί.
«Η πρότασή μας – συνεχίζει ο Περιφερειάρχης - δεν εισακούστηκε. Προφανώς αγνοείτε ότι ο Νομός Ιωαννίνων στο μεγαλύτερο τμήμα του είναι ορεινός, με ιδιαίτερα βαρείς χειμώνες, συνορεύει δε με τους νομούς Γρεβενών και Καστοριάς (τους οποίους εντάξατε στην Α΄ ζώνη), έχοντας μάλιστα κατοικημένες περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο και έτσι υπάρχει το παράδοξο γειτονικές τοπικές κοινότητες (π.χ. Μηλιά – Κηπουριό, Επταχώρι – Αετομηλίτσα) να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση ως προς το επίδομα θέρμανσης. Αγνοείτε επίσης ότι οι νομοί Θεσπρωτίας και Άρτας έχουν ορεινές περιοχές (Σούλι, Φιλιάτες, Άγναντα) όπου ο χειμώνας είναι εξίσου δριμύς και αντίστοιχης μεγάλης διάρκειας με περιοχές άλλων νομών, τις οποίες έχετε κατατάξει σε υψηλότερες ζώνες».
Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τονίζει:
«Έστω και τώρα, είναι υποχρέωσή σας, έναντι όλων εκείνων που εξακολουθούν να ζουν και να κρατούν όρθια την Ηπειρωτική ύπαιθρο, να προβείτε σε διόρθωση του απάνθρωπου «λάθους» που έχετε διαπράξει και να εντάξετε τους νομούς της Ηπείρου σε ανώτερες γεωγραφικές ζώνες».