Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Παράνομα από το Σάββατο άνοιξε το παζάρι Ελεούσας!

Θα έπρεπε να ξεκινήσει κανονικά σήμερα…
Οι κίνδυνοι για Ι.Χ. και πεζούς είναι μεγάλοι

Μπορεί επίσημα το παζάρι που γίνεται στην Ελεούσα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Ζίτσας, να ανοίγει τις πύλες του σήμερα, Τρίτη, όμως αυτό λειτουργεί παράνομα από το Σάββατο και πολλοί είναι οι καταναλωτές που το επισκέφθηκαν μέχρι και χθες βράδυ, είτε για να αγοράσουν κάτι, είτε για να κάνουν μια βόλτα. Και αυτά, όπως φαίνεται με την ανοχή του Δήμου και των άλλων αρμόδιων αρχών, που θα έπρεπε να παρέμβουν για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων περιστατικών.
Μεγάλη έκταση…
Να σημειωθεί, ότι οι πάγκοι που υπάρχουν στο παζάρι, όπως διαπίστωσε χθες ο φακός του «Π.Λ.», καταλαμβάνουν αρκετά μεγάλη έκταση και όπως έλεγε χαρακτηριστικά ένας εκ των καταναλωτών, «είναι μεγαλύτεροι απ’ ότι έχουμε συνηθίσει».
Πίσω από τους πάγκους, ελάχιστοι είναι οι Γιαννιώτες και ακόμη λιγότεροι οι Ηπειρώτες. Οι περισσότεροι έχουν έρθει από άλλα μέρη, όπως η Αθήνα, ενώ αρκετοί είναι και οι Ασιάτες και οι Αφρικανοί που έχουν… απλώσει τις πραμάτειες τους, με λογής- λογής αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα.
Όσο για το τι μπορεί κανείς να βρει; Σχεδόν τα… πάντα, όμως αυτό που έγινε εμφανές ήταν, ότι –με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις- πουθενά δεν υπάρχουν ταμειακές μηχανές, κάτι που επιβεβαιώνει τις αντιδράσεις των προηγούμενων ημερών (από Εμπορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, ΟΕΒΕ και Επιμελητήριο Ιωαννίνων κ.α.) για το… όργιο φοροδιαφυγής και παρεμπορίου, που συνήθως γίνεται σε τέτοιου είδους γεγονότα.

Πάνω στην Ε.Ο.!
Τέλος, από την πρώτη επίσκεψη στο χώρο που γίνεται το παζάρι διαπιστώνει κάποιος ότι η απόφαση να γίνει εφαπτόμενο της παλαιάς εθνικής οδού, στη διασταύρωση- καρμανιόλα της Βουνοπλαγιάς ήταν πέρα για πέρα λανθασμένη.
Και αυτό, γιατί τα αυτοκίνητα είναι σταθμευμένα εκατέρωθεν του δρόμου και δυσκολεύουν την κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων, ενώ ο κίνδυνος για τους πεζούς, που κατεβαίνουν από τα αυτοκίνητα, είναι πολύ μεγάλος.
Ειδικά προς το μεσημέρι, που η κίνηση είναι μεγαλύτερη –ειδικά από φορτηγά και άλλα «βαριά» οχήματα, που κατευθύνονται προς ΒΙ.ΠΕ. κ.α.- επιβάλλεται να ελεγχθεί η κυκλοφορία, προς αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών.

ΠΗΓΗ: www.proinoslogos.gr