Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Οδηγίες Περιφερειάρχη για τη νομιμοποίηση των πτηνοκτηνοτροφικών μονάδων

Κατευθύνσεις προς τους υπάλληλους των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων, που εμπλέκονται στις διαδικασίες ελέγχου και νομιμοποίησης των κτηνοπτηνοτροφικών εγκαταστάσεων έδωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε υπηρεσιακή σύσκεψη που οργανώθηκε για το σκοπό αυτό από τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου. «Στόχος μας, είναι από δω και πέρα και με τις δυνατότητες που δίνει ο νέος Νόμος, να μη μείνει κανείς κτηνοτρόφος/πτηνοτρόφος χωρίς άδεια», τόνισε, ζητώντας από τις υπηρεσίες να αναλάβουν το έργο της ενημέρωσης, επισημαίνοντας το κενό που υπήρξε στον τομέα αυτό – με την ευθύνη και της Πολιτείας – τα περασμένα χρόνια.
Ο Περιφερειάρχης, πρόσθεσε ότι θα πρέπει όλοι, είτε έχουν πολιτικό ρόλο, είτε διοικητικό να είναι προσηλωμένοι στο στόχο να μετεξελιχτούν σε σύγχρονους επαγγελματίες οι κτηνοτρόφοι, και για αυτό όπως είπε χαρακτηριστικά: «πρέπει όλοι να δώσουμε την ψυχή μας».
Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν λεπτομέρειες για την εφαρμογή του Νόμου, αντηλλάγησαν εμπειρίες από τη διαχείριση ζητημάτων, ενώ τέθηκαν και ζητήματα που χρήζουν νομοθετικών ρυθμίσεων, τα οποία ανέλαβε να προωθήσει προς τα αρμόδια Υπουργεία ο Περιφερειάρχης.