Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «Πρώτη θέση στο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να σχηματίσει αριστερή κυβέρνηση»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τα υπόλοιπα κόμματα ότι επί οχτώ μέρες έθεταν απλώς το εκβιαστικό δίλημμα: μνημόνιο ή εκλογές. «Αντισταθήκαμε» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Σαμαράς και Βενιζέλος πιστοί στις ενυπόγραφες δεσμεύσεις τους αρνήθηκαν τις προτάσεις μας. Το μόνο που έκαναν ήταν επί της ουσίας να μας θέσουν το δίλημμα ή μνημόνιο ή εκλογές. Ενδεχομένως με την κρυφή ελπίδα είτε να μας εκβιάσουν να μπούμε στο μνημονιακό μπλοκ, είτε στις νέες εκλογές να φέρουν καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα για τους εαυτούς τους».
«Ο λαός με τη ψήφο του κατέστησε άκυρο το μνημόνιο. Ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ σε δεύτερη εκλογική δύναμη και μπλόκαρε το σχηματισμό κυβέρνησης που θα συνέχιζε το μνημόνιο», είπε προσθέτοντας ότι «για μερικές χιλιάδες ψήφους βρεθήκαμε στη δεύτερη θέση έτσι δεν σχηματίσαμε κυβέρνηση αριστεράς».
Όπως εξήγησε, «αμέσως μετά τις εκλογές καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να επηρεάσουμε προς θετική κατεύθυνση τις εξελίξεις, να δημιουργηθεί κυβέρνηση που θα σεβαστεί τη λαϊκή ετυμηγορία».