Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση των ΕΑΣ για την Δωδώνη

Μετά την τελευταία συνάντηση των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου με τον Διοικητή της ΑΤΕ καθώς και την δημοσίευση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την ΑΤΕ για την πώληση του 67,7 % των μετοχών στην Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν τα Δ.Σ. των Ε.Α.Σ. Ηπείρου καθώς και Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών μελών τους.
Στην παραπάνω σύσκεψη επιβεβαιώθηκαν οι αδιαπραγμάτευτες θέσεις των ΕΑΣ μετόχων οι οποίες έχουν εκφραστεί επανειλημμένα μέχρι σήμερα και ομόφωνα αποφασίστηκε να ζητηθεί για τελευταία φορά από την Κυβέρνηση να ακυρώσει την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πώληση των μετοχών της ΑΤΕ και παράλληλα να κάνει δεκτό το αίτημά μας για τήρηση της ιδρυτικής πράξης και μεταβίβαση των μετοχών τις οποίες κατέχει η ΑΤΕ στους φυσικούς φορείς (δηλαδή στον άλλο συνέταιρο).
Δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε να μας δοθεί κάτι το οποίο μας ανήκει , όχι βέβαια δωρεάν εξ άλλου η πρότασή μας η οποία ισχύει είναι και ρεαλιστική και δίκαιη και διασφαλίζει την ΑΤΕ. Ζητάμε την μεταβίβαση των μετοχών στην λογιστική τους αξία ή στην αξία η οποία θα προκύψει μετά από κοινά αποδεκτή αποτίμηση.
Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι η ιδρυτική πράξη έχει διαταραχθεί μονομερώς από την ΑΤΕ με την παράνομη εξαγορά του 7,7 % των μετοχών από τις ΕΑΣ Άρτας, Πωγωνίου και Κόνιτσας – Ζαγορίου - Μετσόβου και για την οποία βρισκόμαστε σε δικαστικό αγώνα μέχρι την τελική δικαίωσή μας. Συνεπώς η ΑΤΕ πουλάει κάτι το οποίο δεν της ανήκει , αυτό θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ΄όψιν από τους επίδοξους αγοραστές.
Γι΄ αυτό καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα , τους βουλευτές και όλους τους φορείς της Ηπείρου να συμβάλλουν με την πίεσή τους προς την κατεύθυνση αυτή πριν να είναι αργά και οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για όλους
Να ενεργοποιηθούν δηλαδή και πείσουν την Κυβέρνηση σαν προϊστάμενη αρχή της ΑΤΕ να ακολουθήσει την διαδικασία αυτή που προβλέπεται και από την συμφωνία που έγινε μεταξύ εταίρων κατά την ίδρυση της Βιομηχανίας συμφωνητικό (καταστατικό) το οποίο μέχρι σήμερα ισχύει και δεν τροποποιήθηκε.
Πρέπει πλέον να γίνει κατανοητό σε όλους ότι άλλη λύση δεν υπάρχει. Παράλληλα να λάβουν όλοι υπ΄όψιν τους ότι οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου μαζί με τα συντεταγμένα όργανά τους καθώς και όλη την κοινωνία της Ηπείρου είναι αποφασισμένοι για όλα και ότι με κάθε τρόπο θα αποτρέψουν ότι άλλο επιχειρηθεί να γίνει.