Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα που αφορούν ευπαθείς κοινωνικά ομάδες

Την έγκριση της συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα που αφορούν ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (ΤΟΠ ΕΚΟ) έλαβε η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης. Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης (αρμόδιος για θέματα Υγείας) κ. Οδυσσέας Πότσης υπογράμμισε πως τα ΤΟΠ ΕΚΟ είναι προγράμματα κατάρτισης και συμβουλευτικής για ευπαθείς ομάδες. «Τα συγκεκριμένα προγράμματα δεν αφορούν θέσεις εργασίας, αλλά κατάρτιση και συμβουλευτική. Για αυτό και το οικονομικό κίνητρο για τους ωφελούμενους είναι πενιχρό», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Στο πλαίσιο των ΤΟΠ ΕΚΟ θα κατατεθούν προτάσεις από κάθε Περιφερειακή Ενότητα με τη συμμετοχή των ΟΤΑ και επιχειρηματικών - οικονομικών φορέων, με βασικές κατευθύνσεις τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό. Στην Π.Ε. Ιωαννίνων πρόκειται να διαμορφωθούν δύο συμπράξεις.
Στην πρώτη σύμπραξη επικεφαλής είναι η Αναπτυξιακή Ηπείρου ΑΕ και συμμετέχουν ακόμη η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Δήμοι Ιωαννιτών, Δωδώνης και Ζίτσας, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, το παράρτημα Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου, το ΓΕΩ - ΤΕΕ και δύο ΚΕΚ.
Στη δεύτερη σύμπραξη επικεφαλής είναι το BIC Ηπείρου και συμμετέχουν ακόμη η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Δήμοι Βορείων Τζουμέρκων, Πωγωνίου, Ζαγορίου, Μετσόβου και Κόνιτσας, το ΓΕΩ - ΤΕΕ, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και δύο ΚΕΚ.
Η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, συζήτησε επίσης ζητήματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Αφοί Γ. Καριπίδης ΑΒΕΕ».


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/