Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

To The Point: Σταθερά πέμπτο το ΠΑΣΟΚ!!!

Αντιμέτωπο με πρόβλημα επιβίωσης το ΠΑΣΟΚ, τα ποσοστά του οποίου "έπιασαν" μονοψήφιο ποσοστό σε δημοσκόπηση της εταιρείας "To The Point" -για την ΕΤ3-, η οποία παράλληλα καταγράφει την έντονη αίσθηση απελπισίας που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Συγκεκριμένα - από εκείνους που δήλωσαν ότι θα προσέλθουν στις κάλπες - το 18,6% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα ψηφίσει ΝΔ, 8,7% ΚΚΕ, 8,2% ΣΥΡΙΖΑ, 7,5% "Δημοκρατική Αριστερά", 7% ΠΑΣΟΚ, 4,3% ΛΑΟΣ, 3,5% Οικολόγους Πράσινους, 1,7% "Χρυσή Αυγή", "άλλο κόμμα" απαντά το 9%, ενώ ένας στους τέσσερις (24,2%) παραμένει αναποφάσιστος.
Το 7,2% των ερωτηθέντων αρνήθηκε να δώσει απάντηση.
Η έρευνα καταγράφει έντονη απογοήτευση από την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Το 55,4% αξιολογεί αρνητικά το έργο της, ενώ θετικά μόνο το 16,7%. Ούτε θετικά, ούτε αρνητικά απαντά το 24,7%, ενώ σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2011 οι αρνητικές απόψεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.
Ενδεικτικό του κλίματος στην κοινωνία είναι ότι στην ερώτηση "τι περιμένετε από την κυβέρνηση;" ένας στους τρεις (το 32,3%) απαντά ότι "δεν περιμένει τίποτα".
Το 10,8% περιμένει από την κυβέρνηση να μειώσει την ανεργία, ίδιο ποσοστό περιμένει "να σώσει τη χώρα", το 8,2% "να αυξήσει τους μισθούς", το 6,6% "να μειώσει τους φόρους", το 5,3% περιμένει ανάπτυξη και το 4,3% περιμένει "αντίσταση στο ΔΝΤ".
Το 30% των ερωτηθέντων απαντά ότι θέλει "εκλογές το συντομότερο", ενώ το 16,8% ζητεί εκλογές "όταν λήξει η θητεία της Βουλής".
Όσον αφορά στην τωρινή κατάσταση και την "επόμενη ημέρα" στο ΠΑΣΟΚ, το 57% θεωρεί ότι το κόμμα βρίσκεται στα πρόθυρα της διάσπασης και το 22,5% ότι θα συρρικνώνεται συνεχώς όσο επιδεινώνεται η κρίση.
Σε σχέση με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και το ποιος θα θεωρείται καταλληλότερος, το συντριπτικό προβάδισμα διατηρεί η επιλογή "κανένας" με 51,4%, ενώ ακολουθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 8,5%.
Έπονται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 6%, ο Λουκάς Παπαδήμος με 1,9%, ο Γιώργος Παπανδρέου με 1,6%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 1,4% και η Άννα Διαμαντοπούλου 1,3%.